Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Απαντώντας στο αίτημα της Πρωτοβουλίας Καντάνου για τη διάσωση και την ανάδειξη του ιστορικού φαραγγιού που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, θέλουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα για τη διάσωση του ιστορικού φαραγγιού της Καντάνου. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφθηκε αυτοπροσώπως, μαζί με αντιπροσωπεία του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το φαράγγι της Καντάνου και εξέφρασε τη στήριξή του σε όποια προσπάθεια γίνεται για τη διάσωση αλλά και την προβολή του φαραγγιού ως μνημείου ιστορικής μνήμης και περιβαλλοντική και ιστορική κληρονομιά.

Τη στήριξή του επίσης ως τόπο ιστορικής μνήμης έχει εκφράσει και ο Μανώλης Γλέζος, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θέλουμε να θυμίσουμε, επίσης, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με μια σειρά ερωτήσεων της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας έφερε κατ’ επανάληψη το θέμα στη Βουλή.

Ακόμα, η Τ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χανίων συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν και είχαν στόχο την προβολή του φαραγγιού αλλά και την καταγγελία της καταστροφής που ακόμα και σήμερα εξελίσσεται σε βάρος του περιβάλλοντος. Θα είμαστε πάντα παρόντες δίπλα σας στον αγώνα που διεξάγετε, όπως εξάλλου είμαστε υποχρεωμένοι να πράττουμε με βάση την αντίληψη που έχουμε για την πρόοδο του τόπου μας και το πρόγραμμά μας».

Οι υποψήφιοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Χανιά