Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Βαγιωνάκη Ευαγγελία του Νικολάου

Γεννήθηκε στο Νιό Χωριό Αποκορώνου. Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο θηλέων Χανίων και είναι πτυχιούχος του Χημικού τμήματος της Φυσικομαθηματικής σχολής Αθηνών. Από τη γενιά του Πολυτεχνείου, στέλεχος της Αριστεράς στα Χανιά όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια, με συνεχή παρουσία στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του νομού. Νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Νομαρχία» την περίοδο 2002-2006. Την ίδια περίοδο διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Χανίων του Συνασπισμού και μέλος της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουκάλης Αντώνης του Κυριάκου

Γεννήθηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας το 1952. Κατάγεται από το Μελιδόνι Μυλοποτάμου και τις Βουκολιές Χανίων. Ζει στα Χανιά από το 1961, όπου τελείωσε το 6ο Δημοτικό Νέας Χώρας και το 2ο Γυμνάσιο. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1970 έως το 1977. Αυτά τα χρόνια, τα πλούσια σε ιστορικά γεγονότα, πολιτικές εξελίξεις και αγώνες, καθόρισαν τη ζωή, την πολιτική του στράτευση καθώς και την κοινωνική του οπτική. Έκτοτε δίνει αγωνιστικό «παρών» σε μικρούς και μεγάλους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λαϊκούς αγώνες. Μετά τη στρατιωτική του θητεία διορίστηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου άρχισε ειδικότητα Ορθοπεδικής, την οποία ολοκλήρωσε στο ΚΑΤ, το 1985. Έκτοτε υπηρετεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου σήμερα είναι αναπληρωτής διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής. Αντιμετώπισε με θετικό τρόπο το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ όπου εντάχθηκε ως ανεξάρτητος.

Γεωργούλα Ζωή του Χαράλαμπου

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και έζησε τα πρώτα παιδικά και σχολικά της χρόνια στα Χανιά, τόπο καταγωγής της μητέρας της, Μαρίας Αγγελάκη. Στην πόλη των παιδικών της χρόνων επέστρεψε μετά το τέλος των σπουδών της. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νηπιαγωγών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογία τους Πανεπιστημίου του Νιουκάστλ. Έχει εργαστεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως διορθώτρια σε εφημερίδες, όπως τα «Χανιώτικα Νέα», «Η Εποχή», «Η Αυγή», και τώρα εργάζεται ως επιμελήτρια εκδόσεων.

Κοτσιφάκης Γιάννης του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε το 1942 στο Γεράνι Κυδωνίας όπου και διαμένει. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Είναι απόφοιτος ηλεκτρονικών της Σιβιτανιδείου σχολής. Εργάστηκε στον ΟΤΕ από όπου παραιτήθηκε το 1967, λόγω δυσμενούς μετάθεσης, και έκτοτε εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση πάνω από 25 χρόνια. Διετέλεσε δήμαρχος Πλατανιά το διάστημα 1999-2006, πρόεδρος της κοινότητας Γερανίου από το 1987 έως το 1998 και κοινοτικός σύμβουλος από το 1982 έως το 1986. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Νέας Κυδωνίας, αντιπρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ και αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΛΕΣ από την ένωση Μάλεμε. Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πλατανιά και γραμματέας της ΤΕΔΚ Ν. Χανίων. Είναι παντρεμένος με την Σταυρούλα Κυρανούδη.

Λυμπεράκης Πέτρος του Εμμανουήλ

Γεννήθηκε στα Χανιά την 1η Ιουλίου 1964. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρρένων Χανίων το 1982. Πήρε πτυχίο Βιολογία το 1989 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2003 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως ερευνητής στο ΜΑΙΧ από το 1991 έως το 1993. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και μέχρι σήμερα εργάζεται ως ερευνητής, με αντικείμενο την οικολογία με έμφαση στα σπονδυλωτά, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κλάδου του και έχει συνεργαστεί στην εκπόνηση μελετών που αφορούν σε περιβαλλοντικά θέματα με έμφαση την Κρήτη. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα με αντικείμενο το περιβάλλον στο τοπικό και εθνικό Τύπο. Έχει συνεπιβλέψει την εκπόνηση μεταπτυχιακών διατριβών του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει διδάξει Οικολογία στο ΤΕΙ Κρήτης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συμμετέχει ενεργά σε εθνικές και διεθνείς επιστημονικές οργανώσεις του χώρου του και έχει συνεχή πολιτική δράση από το Λύκειο.

Μπικάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ

Γεννήθηκε το 1960 στο συνοικισμό Κεφάλα του Δήμου Βουκολιών. Γιος του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Εμμανουήλ Μπικάκη ή Μπικομανώλη. Είναι κτηνοτρόφος-αγρότης και δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του αγροτοσυνδικαλισμού. Είναι πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βουκολιών με σημαντική δράση στις απεργιακές κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα. Είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Βουκολιών.