Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009


Η Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χιλιάδες συμπολίτες μας, γυναίκες και άνδρες που στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο μας στα Χανιά.
Χαιρετίζει όλους τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με βαθειά πίστη στην ανάγκη ισχυρής παρουσίας και δράσης της ενωτικής ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς στήριξαν τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ψήφο θετική, αλλά και κριτικής στήριξης στο ενωτικό εγχείρημα της δικής μας Αριστεράς.
Η επίμονη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή συσπείρωση όλων των φίλων της ριζοσπαστικής αριστεράς ,οι ακατάλυτοι δεσμοί που έχει οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια καθώς και ο σαφής, καθαρός και θετικός προγραμματικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπερέβησαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα τις τελευταίας περιόδου.
Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια μικρή αλλά σημαντική νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν διέψευσε απλώς όλους εκείνους οι οποίοι προεξοφλούσαν όταν ξεκινούσε ο εκλογικός αγώνας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρισκόταν εκτός Βουλής αλλά εξασφάλισε να αποκτήσει νέα ώθηση το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία να βαθύνει ο προγραμματικός του λόγος και να διευρυνθεί ο πολιτικός του ρόλος στον αγώνα του Ελληνικού λαού για μια άλλη πορεία του τόπου, να ακούγεται δυνατή η φωνή της ξεχασμένης κοινωνίας στη νέα Βουλή,.
Δώσαμε μια εκλογική μάχη στην οποία αντιπαραβάλαμε τις δικές μας προγραμματικές θέσεις, τις θέσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σ' ένα θολό τοπίο γενικών εξαγγελιών που όμως δεν μπόρεσε να κρύψει τη προσκόλληση -με τον ένα ή άλλο τρόπο -και των δύο μεγάλων κομμάτων στο ίδιο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Το ποσοστό αυτό μας δίνει την ευκαιρία αλλά γεννά και την υποχρέωση να ανταποκριθούμε στις αυξημένες προσδοκίες των συμπολιτών μας, ειδικότερα του κόσμου της Αριστεράς και να δώσουμε μπροστά στη νέα περίοδο τον αγώνα μέσα κι έξω από τη Βουλή απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όπου κι αν εκπορεύονται, να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους.
Κυρίως όμως μας προβάλλει με επιτακτικό τρόπο την υποχρέωση να ξεπεράσουμε θετικά τα όποια προβλήματα υπάρχουν , να σταθούμε δίπλα στη κοινωνία αναζητώντας θετική διέξοδο στα σοβαρά προβλήματα που έρχονται, προβάλλοντας τις εναλλακτικές μας προτάσεις προς όφελος των ανθρώπων της εργασίας και του τόπου μας.