Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Τις τελευταίες μέρες στα Χανιά γινόμαστε μάρτυρες πρωτόγνωρων φαινομένων. Παραδείγματα αποτελούν δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες στο κέντρο της πόλης, εμπρηστικές ενέργειες σε κοινωνικούς χώρους, τρομοκράτηση και επιθέσεις σε φοιτητές και πολίτες. Άνθρωποι και χώροι στοχοποιούνται, μονό και μόνο επειδή τολμούν να εκφράσουν την αντίθεση τους στα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας, και φασισμού.
Μετά την επίθεση κατά μεταναστών, στην Πλατεία 1866, την Τρίτη 8/12, και τον σοβαρό τραυματισμό τους, η εμπρηστική επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, είναι το αποκορύφωμα μια σειράς φασιστικών ενεργειών, που σε περιόδους οικονομικής κρίσης, βρίσκουν γόνιμο έδαφος εμπνεόμενες από την «πάταξη της ανομίας» από τις ορδές του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» και τη μεταναστευτική πολιτική της μηδενικής ανοχής και των κλειστών συνόρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Καλούμε τη Χανιώτικη κοινωνία σε εγρήγορση. Να δώσουμε με μαζικούς όρους αποστομωτική απάντηση στο αυγό του φιδιού που έχει πια επωαστεί. Δεν είναι ζήτημα που μπορεί να μείνει στα πλαίσια και μόνο του Στεκιού. Αφορά ολόκληρη τη δημοκρατική κοινωνία των Χανίων.
Η μαζικότητα, η αγωνιστικότητα και η κοινωνική γείωση, του κινήματος είναι αυτή που θα δώσει αποστομωτική απάντηση στο δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.
Όλοι και όλες στην αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 17/12 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία 1866.
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ,
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ,
ΕΓΩ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ;