Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009


Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στη μικρή μας πόλη. Στην αρχή τις συνήθεις πορείες διαμαρτυρίας άρχισαν να επιτηρούν ασυνήθιστα πολλές διμοιρίες ΜΑΤ. Ύστερα νιώσαμε τα χημικά να μας πνίγουν. Μετά είδαμε τα ξενόφοβα γκράφιτι να πληθαίνουν. Ακούσαμε πως την ώρα του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, ρατσιστικές συμμορίες τα κάνουν γυαλιά-καρφιά στο χώρο της ROZA NERA. Μάθαμε πως την ώρα που γινόταν η πορεία του Πολυτεχνείου μπήκαν στα σπίτια μεταναστών και τους ξυλοφόρτωσαν. Είδαμε ακόμη αυτούς που «επιχειρούν» κατά της «κουκούλας» (ΜΑΤ και αστυνομία) να συνεργάζονται (και να προκαλούν) με κουκουλοφόρους φασίστες. Πολλά παράξενα πράγματα που δεν τα σπουδαιολογήσαμε, δεν τα συνδυάσαμε.
Ώσπου φτάσαμε στην δολοφονική επίθεση κατά των δύο μεταναστών στην πιο κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά σε πάμπολλα μάτια. Οι μετανάστες ζούνε από τύχη. Εμείς όμως δεν δικαιούμαστε να ζούμε στην τύχη. Όλοι οι δημοκράτες πολίτες που ζούνε στα Χανιά οφείλουμε να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, οφείλουμε να φωνάξουμε ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα να πάρει μέρος στην αντιρατσιστική πορεία που οργανώνεται την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στις 7:00 στην πλατεία 1866 καθώς και σε κάθε άλλη αντιφασιστική εκδήλωση.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΣ
ΞΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ