Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Δεν αρκεί μόνο η καταδίκη.
Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, σε πολίτες, την φωτιά στο Στέκι μεταναστών από τις ακροδεξιές οργανώσεις που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας, τα Χανιά ξαναγίνονται τίτλος.
Η απόπειρα εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής, της ανεκτίμητης αξίας βιβλιοθήκης της, με Βυζαντινά, Αραβικά, Εβραϊκά και άλλα κείμενα, την Τρίτη 5/1, αποτελεί μία πράξη-συνέχεια των αντισημιτικών ιδανικών του χιτλερισμού και πρέπει να καταδικαστεί από την κοινωνία μας με τον πλέον απόλυτο τρόπο.
Δεν αρκεί, όμως, η αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μίας επίθεσης ενάντια στην κοινωνία. Απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους τους φορείς της πόλης κάτω από τα συνθήματα "Φτάνει πιά" - "Ποτέ ξανά" για την καταδίκη των ιδεών και των πρακτικών των νεοναζί. Με στόχο, να μην έχουμε θύματα επιθέσεων άλλους συμπολίτες μας, να μην έχουμε άλλους εμπρησμούς, να μη φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε δολοφονημένους.
Επιβάλλεται να τονίσουμε ότι σε αυτό που πληρώνουμε σήμερα με τις επιθέσεις των νεοναζί, έχει συμβάλλει και η διαπιστωμένη ασυλία που απολαμβάνουν οι ιδέες και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας, που φθάνει μέχρι την επιχειρησιακή συνεργασία, όπως έχει καταγραφεί με εικόνες, βίντεο και εκθέσεις.
Κάθε αποτελεσματική καταδική του νεοναζισμού και του φασισμού περιλαμβάνει τη διάλυση του παρακρατικού μηχανισμού που έχει στηθεί και αυτό δεν γίνεται μόνο με επικοινωνιακές αποτάξεις βασανιστών.
Το Γραφείο Τύπου της Τοπικής Επιτροπής Χανίων
του ΣΥΡΙΖΑ