Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Για άλλη μια φορά οι αγρότες και στο νομό μας βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.
Πέρυσι ζήσαμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των αγροτών εδώ και στην Αθήνα και θυμόμαστε τις υποσχέσεις που έλαβαν από τον σημερινό πρωθυπουργό ο οποίος μάλιστα κατέβηκε στον Πειραιά όταν οι αγρότες δέχονταν τα χημικά της Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα δέχονται τον εμπαιγμό και την αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όπως και πέρυσι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Μην ξεχνάμε ότι η αγροτική οικονομία είναι μαζί με τον τουρισμό οι δυο τομείς που στηρίζουν την οικονομία του νομού μας. Η συνεχιζόμενη κατάρρευση της μπροστά στην οικονομική κρίση γεννά τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στο νομό.
H κρίση αυτή στην αγροτική παραγωγή δεν αντιμετωπίζεται όμως με ελεημοσύνες κοινωνικών βοηθημάτων. Η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα απαιτεί ριζοσπαστικές πολιτικές και στρατηγικό σχεδιασμό. Μόνο έτσι η διέξοδος από την κρίση θα είναι προς όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών, των κατοίκων της υπαίθρου αλλά και όλων των εργαζομένων που στενάζουν από το δυσβάσταχτο κόστος των ειδών διατροφής. Μόνο έτσι η αγροτική παραγωγή θα πάρει τη θέση που της αξίζει, σαν βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της υπαίθρου και συνολικά της χώρας.
Γι αυτό η συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις πρέπει να θεωρείται αυτονόητη και επιβεβλημένη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους αγρότες και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σ’ αυτές και τους φορείς των Χανίων να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών μας.
Το γραφείο Τύπου της Τοπικής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ