Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Μαζικός, ενωτικός αγώνας, για την ακύρωση του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας και του Ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας
Τα μέτρα που εξήγγειλε με το διάγγελμά του ο Γ. Παπανδρέου , οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε μια μεγάλη οπισθοδρόμηση. Διογκώνουν την ανεργία, διαλύουν το ασφαλιστικό, προκαλούν μια τεράστια αναδιανομή προς όφελος των πλουσίων, μειώνουν δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, καταστρέφουν δικαιώματα τους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει τελικά ένα πρόγραμμα πολύ χειρότερο από αυτό της Νέας Δημοκρατίας και το πλέον αντεργατικό και επαχθές από όλα όσα εφαρμόστηκαν την μεταπολιτευτική περίοδο.
Τα μέτρα αυτά έχουν την υποστήριξη των συντηρητικών πολιτικών και οικονομικών κύκλων, ενώ προκαλούν την οργή του λαού. Δημιουργείται ένας συντηρητικός συνασπισμός κομμάτων και της οικονομικής ολιγαρχίας (κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΣΕΒ) σε βάρος των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας ,σε μια λογική υποταγής στις αγορές, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης στηρίζουν απλόχερα αυτή την εξοντωτική πολιτική τρομοκρατώντας και αποπροσανατολίζοντας την ελληνική κοινωνία.
Δεν θα τους περάσει
Οι εργαζόμενοι δεν θα υποθηκεύσουν το παρόν και το μέλλον τους για να κερδίζουν και στην περίοδο της κρίσης τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας και εκμεταλλεύτηκαν τον ιδρώτα των Ελλήνων εργαζομένων επί χρόνια αυγαταίνοντας τα κέρδη τους.
Δεν πειθαρχούν στις αγορές, στις εταιρείες αξιολόγησης, στις πολιτικές δυνάμεις που κάνουν τα στραβά μάτια όταν ενισχύονται πλουσιοπάροχα οι τράπεζες, ενώ αξιώνουν γη και ύδωρ από τους εργαζόμενους.
Δεν εμπιστεύονται τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό που τους υποσχέθηκε μια ευημερία που αποδείχτηκε δανεική ,πλαστή ,εφήμερη για μια μερίδα της κοινωνίας, ενώ προκάλεσε ταυτόχρονα εκρηκτικές ανισότητες, φτώχεια ,ανεργία και κοινωνικό αποκλεισμό
Τώρα απαιτείται
ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο της αριστεράς και των δυνάμεων της εργασίας, ένα μέτωπο ανατροπής των αντεργατικών πολιτικών και διεκδίκησης εναλλακτικών λύσεων
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι δίκαια. Είναι σκληρά, ταξικά και άδικα γιατί στρέφονται αποκλειστικά κατά των λαϊκών στρωμάτων Η αύξηση του φόρου καυσίμων θα πλήξει το εισόδημα και θα γιγαντώσει την ακρίβεια. Η μείωση μισθών θα επιδράσει δραματικά όλες τις κατηγορίες εργαζομένων .Η ανεργία, η φτώχεια η αύξηση των ορίων ηλικίας και η υπονόμευση της δημόσιας ασφάλισης θα πλήξουν καίρια και άμεσα την εργατική τάξη. Για το κεφάλαιο και τους πλούσιους αυτής της χώρας υπάρχουν μόνο διευκολύνσεις και νέες ευκαιρίες για κέρδη.
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν λύνουν τα προβλήματα
Αντίθετα τα διογκώνουν, περιορίζουν την κατανάλωση, μειώνουν τις επενδύσεις, παγώνουν την οικονομία και ανατροφοδοτούν τα ελλείμματα και το χρέος.
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε αναπόφευκτα .Αποτελούν σκόπιμη επιλογή. Συνιστούν την πλήρη ενσωμάτωση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Υπάρχει εναλλακτική λύση που προτείνει η ριζοσπαστική αριστερά
Απαιτείται ανακαθορισμός στόχων και προτεραιοτήτων με έμφαση:
  • στην καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων ,την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους
  • στην προώθηση της πλήρους σταθερής και ασφαλισμένης εργασίας
  • στην επιβολή μεγαλύτερων φόρων στους πλούσιους και το κεφάλαιο και την ριζοσπαστική φιλολαϊκή φορολογική μεταρρύθμιση .Στην λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της παραοικονομίας και της εισφοροδιαφυγής
  • στον έλεγχο της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος με πρώτο βήμα την δημιουργία ισχυρού δημόσιου πυλώνα.
  • στην ανάκτηση από το Δημόσιο της στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν. Στην προώθηση του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου.
  • στην δημιουργία συμμαχιών για να αλλάξει ριζικά το νεοφιλελεύθερο και καταπιεστικό ευρωπαϊκό πλαίσιο που λεηλατεί αντί να βοηθά τις χώρες με ασθενέστερες οικονομίες. Για την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειάζεται η καθολική αντίσταση. Η εργατική τάξη ,οι αγρότες οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η διανόηση πρέπει μαζικά να αντιδράσουν διαμορφώνοντας ένα κοινό μέτωπο. Οι απεργίες που έχουν προκηρυχτεί πρέπει να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία .Καμία αναστολή, καμία τρικλοποδιά συνδικαλιστικών ηγεσιών ,καμία λογική διάσπασης δεν πρέπει και δεν μπορεί να βάλει φράγμα στο ποτάμι της οργής και της αγωνιστικής διάθεσης που πρέπει να πλημμυρίσουν τους δρόμους του αγώνα
Καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή πολιτική δράση. Να παλέψουμε για την δημιουργία μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με κορμό της τη ριζοσπαστική αριστερά. Να συμβάλουμε ώστε να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και αγώνες σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.
Καλούμε τις δυνάμεις της εργασίας να βγουν στο προσκήνιο. Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να πει το δικό του ΟΧΙ στις αντεργατικές επιλογές της ηγεσίας του.
Θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση, στις αγορές, στην ηγεσία της ευρωπαϊκής ένωσης.
Θα ακυρώσουμε το κλίμα τρομοκρατίας των ελλειμμάτων.
Θα κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για μια πραγματική και ριζική αλλαγή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.