Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010


14 ενεργοί πολίτες βρέθηκαν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα Κανδάνου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Το έγκλημά τους ήταν ότι επιχείρησαν να εμποδίσουν την αυθαίρετη καταπάτηση της γης τους προς χάριν ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες παρά την αντίθετη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.
Η προώθηση ήπιων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας είναι αναγκαία για τη χώρα αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί σε αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής και θυμίζουμε την υποκριτική στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι προεκλογικά δεσμεύονταν ότι δεν θα προχωρήσει τίποτα αν προηγουμένως δεν λύνονταν το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε τα αντανακλαστικά της Αστυνομίας που αποδείχθηκαν ισχυρά απέναντι στις ευαισθησίες των πολιτών.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ζητάμε να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι συλληφθέντες και να σταματήσει κάθε εργασία της εταιρείας μέχρι να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό.