Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010


Η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων χαιρετίζει την πρώτη νίκη που πέτυχαν οι Χανιώτες και η πρωτοβουλία τους για στρατόπεδο Μαρκοπούλου και αφορά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση του στρατοπέδου στο λαό των Χανίων προκειμένου να γίνει πράσινο και το πολύ ένα σχολείο.
Χρειάστηκε η διορατική πρωτοβουλία μιας ομάδας συμπολιτών μας, η συνεχής προσπάθεια χρόνων, η κινητοποίηση χιλιάδων Χανιωτών, οι δεκάδες χιλιάδες υπογραφές, για να έχουμε την πρώτη θετική απάντηση από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – το οποίο, σε πρώτη φάση, ας θυμίσουμε ότι είχε εξαιρέσει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου από τον κατάλογο των προς παραχώρηση στρατοπέδων - που πίεσαν τη δημοτική αρχή και φυσικά τα κοινοβουλευτικά κόμματα για θετική στήριξη.
Οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση – αν εξαιρέσει κανείς το ότι δεν ξεκαθαρίζει το πρόβλημα της κυριότητας και το τίμημα που καλείται να πληρώσει η τοπική κοινωνία, για το οποίο είμαστε αντίθετοι - αλλά και στη συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου, έρχονται να ανταμείψουν τη συλλογική προσπάθεια συμπολιτών μας αλλά και όλης της χανιώτικης κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια, ό τι κερδίσαμε σε βάρος της τσιμεντοποίησης και των ιδιωτικών συμφερόντων και υπέρ των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου, το κερδίσαμε χάρη στη δράση τέτοιων πρωτοβουλιών (ας θυμηθούμε τους Αγ. Αποστόλους, τη Γαυδοπούλα, κ.λ.π.). Οι θετικές αποφάσεις των τοπικών φορέων και στη συνέχεια της Πολιτείας ήρθαν ως αποτέλεσμα αγώνα, συλλογικών πρωτοβουλιών και δράσεων.
Για το λόγο αυτό «το κατόπιν ενεργειών μας» που γίνεται προσπάθεια να προταχθεί μέσα από τον τύπο, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, ακούγεται άκαιρο και παρωχημένο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει, λοιπόν, τη νίκη των Χανιωτών και των συλλογικοτήτων που δρουν με μεράκι και πρωτοβουλία. Θεωρεί αυτή τη δράση σήμερα αναγκαία, όσο ποτέ. Είναι μια νίκη που στις σημερινές συνθήκες την έχουμε όλοι ανάγκη. Πρέπει να προχωρήσουμε και στο μέλλον προς την ίδια κατεύθυνση. Να βαθύνουμε τη συλλογική συναίσθηση των προβλημάτων. Γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Μόνο έτσι θα προκόψουμε.
Το Γραφείο Τύπου
Της Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ