Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η συγκυβέρνηση του μνημονίου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται, μαζί με τα υπόλοιπα, να ξεπουλήσει και το λιμάνι της Σούδας, τα οποίο βρίσκεται στον κατάλογο των 23 προς ιδιωτικοποίηση λιμανιών.
Πέραν της μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας του λιμανιού της Σούδας για την οποία δε βρήκε να πει λέξη ο Υπουργός Άμυνας κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτικές μονάδες του νομού μας, δεν υπάρχει κανένα αναπτυξιακό συνέδριο ή συζήτηση στο νομό στην οποία να μην ταυτίζεται ο ρόλος του λιμανιού της Σούδας ως «αναπτυξιακό εργαλείο».
Στο παρελθόν σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς, πολιτικοί και κοινωνικοί, είχαν αντιδράσεις σε οποιαδήποτε συζήτηση υποβάθμισης της σημασίας του λιμανιού της Σούδας. Το αυτό πρέπει να πράξουν και τώρα.
Δεν θέλουμε, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχόμαστε τετελεσμένα για πράξεις που υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου, των παιδιών μας, της ζωής μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων δεν αποδέχεται αυτό το ξεπούλημα και καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που ενδιαφέρονται να έχει μέλλον αυτός ο τόπος σε κοινό μέτωπο για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που οδηγεί στην ολοκληρωτική κατάρρευση, στην αναξιοπρέπεια και την υποτέλεια. Όταν πρώτο στον κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων είναι το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά καταλαβαίνουμε τι θα είναι το επόμενο κομμάτι προς εκποίηση.

Οι καιροί ου μενετοί!

Ή αυτοί ή εμείς!