Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Οι επισημάνσεις που χρόνια τώρα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος του νομού μας και ιδίως περιοχών όπως ο Μπάλλος και το Λαφονήσι, επανέρχονται με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα και αυτό το καλοκαίρι.
Οι επισημάνσεις περίσσεψαν. Τα προβλήματα έχουν περιγραφεί παραπάνω από εκτενώς και αν υπάρχει κάτι που δεν λένε τα (πάμπολλα) επίσημα έγγραφα και δημοσιεύματα μπορεί να τα πει μια αυτοψία. Την ώρα της οικονομικής κρίσης οι υπηρεσίες έχουν αυξημένη ευθύνη, τόσο να προστατέψουν τα δημόσια αγαθά όσο και την ίδια τους την ακεραιότητα. Κτηματική Εταιρεία, Πολεοδομία, Δ/νση Περιβάλλοντος, Δ/νση Δασών, Λιμενικό, ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελία και εν τέλει το ΥΠΕΚΑ, δεν έχουν λόγο για τα τεκταινόμενα; Ή μόνο αφού η χώρα δεχθεί ακόμη ένα δυσθεώρητο πρόστιμο για την καταστροφή προστατευόμενων περιοχών θα συγκαλέσουν σύσκεψη για το θέμα;
Δεν καταλαβαίνουν με αυτόν τον τρόπο ότι η οικονομία της χώρας πλήττεται άμεσα αλλά και η δυσφήμιση αυξάνει; Και όλα αυτά για να κερδίσει κανείς παραπάνω χρήματα εις βάρους του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος;
Δικαιολογίες μπορούν να βρεθούν πολλές: περίοδος διακοπών, αναρμοδιότητα, μετάθεση ευθυνών. Η κοινωνία παρακολουθεί, μετράει και κρίνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παρακολουθεί το θέμα αλλά θα προβεί και σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία από τη λαίλαπα της αρπαγής του Δημόσιου πλούτου από τους λίγους σε βάρος των πολλών.