Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το τελευταίο διάστημα το τρικομματικό μπλοκ εξουσίας, προκειμένου να υλοποιήσει τις βάρβαρες πολιτικές που επιφέρουν τα μνημόνια, είναι διατεθειμένο να "επιτάξει" κάθε κοινωνική αντίδραση που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Επιλέγει συνειδητά να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών της τρόϊκας καταπατώντας όλα τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Έχει πλέον απολέσει οποιαδήποτε συνταγματική νομιμότητα και πολιτεύεται μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παίζοντας το ρόλο του στυγνού και αδίστακτου φοροεισπράκτορα. Για να επιβάλει τις αντιλαϊκές πολιτικές της, διακηρύσσει το δόγμα της τάξης και ασφάλειας, σπέρνοντας το φόβο σε όλη την κοινωνία. Το βασικό της όπλο είναι η καταστολή και το τσάκισμα των οποιωνδήποτε αντιστάσεων.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απεργιών που κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές, στοχοποιήσεων πολιτικών και κοινωνικών χώρων, και πολιτικών διώξεων σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Ενδεικτικά στην πόλη μας έχει στηθεί μία "φάμπρικα" διώξεων. Η αστυνομία έχει αναλάβει την εργολαβία μηνύσεων, ενάντια σε συναγωνιστές της πόλης μας. Τα δύο τελευταία χρόνια η αστυνομία προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα του συνευρίσκεσθαι, κάνοντας ένα μπαράζ συλλήψεων και διώξεων  ψάχνοντας υποκινητές και ταραξίες μετά από κάθε μαζική και ειρηνική διαδήλωση. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις ανοιχτές  νομικές υποθέσεις που ανάμεσα σε άλλους αφορούν και μέλη του Σύριζα. Οι τρεις από αυτές αφορούν τις αυθόρμητες και δυναμικές πορείες μετά τις παρελάσεις που εκδηλώθηκε η οργή της κοινωνίας απέναντι στην εξαθλίωση που προσπαθούν να μας επιβάλουν, ενώ η τέταρτη στοιχειοθετήθηκε για ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατάληψη της περιφέρειας το Φλεβάρη του 2012. Να σημειωθεί ότι η κατάληψη επιλέχθηκε ως μέσο πίεσης στα μέτρα που ψηφίζονταν εκείνη την περίοδο και ήταν μαζικότατη.

Ο τελευταίος θίασος στήθηκε την τελευταία εβδομάδα από την αστυνομία, όπου διώκονται 11 συμπολίτες μας, ως αντιφρονούντες και διακινητές αντιμνημονιακού υλικού μετά το πέρας της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2011. Μάλιστα ως μοναδικό πειστήριο αποτελούν προκηρύξεις ανάμεσα σε αυτές και υλικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, από πότε αντιμνημονιακά φυλλάδια του πρώτου κόμματος στα Χανιά, που τυγχάνει να είναι και αξιωματική αντιπολίτευση φιλοξενούνται σε δικογραφίες. Πότε βγήκαμε στην παρανομία και δεν το μάθαμε; Από πότε ποινικοποιούνται οι μαζικές διαδηλώσεις;


Όλα αυτά τα ερωτήματα καθώς και ο συντονισμός για δράσεις αλληλεγγύης υπέρ των διωκόμενων συναγωνιστών θα συζητηθούν στο Εργ. Κέντρο Χανίων τη Τετάρτη 30/1 στις 19.00. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Το Γραφείο Τύπου

Του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων