Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. κ. Γιώργος Σταθάκης καταγγέλλει την προσπάθεια να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες ώστε να ασκηθούν διώξεις σε πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία που ακολούθησε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011. Πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση, καθώς επιχειρείται η χωρίς αποδείξεις κατασκευή ενόχων, με στόχο τη φίμωση κάθε φωνής αντίθετης στα προτάγματα της μνημονιακής πολιτικής.

Αυτή η εκστρατεία περιστολής των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου δε μας ξενίζει, αφού εντάσσεται στην ίδια πρακτική επιβολής της υπακοής που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες η τρικομματική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας νόμους και μνημόνια για να κάμψουν την αντίσταση όσων αγωνίζονται για αξιοπρεπή ζωή, θέτοντας σε Αργία όσους διαμαρτύρονται ειρηνικά, επιστρατεύοντας τους απεργούς και στέλνοντας τα ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν εξαθλιωμένους πολίτες σε απόγνωση.

Χρέος της κοινωνίας είναι να αντιταχθεί στη συρρίκνωση των ελευθεριών, προστατεύοντας τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη, τις αρχές δηλαδή στις οποίες στηρίζεται.

Το γεγονός ότι ανάμεσα στους 11 εγκαλούμενους Χανιώτες βρίσκονται και μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., αλλά και η προσπάθεια θεμελίωσης της ενοχής τους στη βάση της διανομής προκηρύξεων – φυλλαδίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του κόμματος στο οποίο με την ψήφο του ο ελληνικός λαός έδωσε τον θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν πρέπει και δε μας προκαλεί μεγαλύτερο ζήλο στην υποστήριξη των διωκόμενων. Πεποίθησή μας είναι ότι οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα έκφρασης κάθε άποψης, ακόμα και διαφορετικής. Μάλιστα, όταν αυτό γίνεται με ειρηνικό τρόπο, από ανθρώπους που δε μπορούν να ικανοποιήσουν πλέον βασικές τους ανάγκες, απέναντι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που καταστρέφουν τις ζωές μας υποθηκεύοντας το μέλλον της πατρίδας μας, αποτελεί καθήκον η προάσπιση της ελευθερίας τους.

Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου δηλώνω αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα τους και καλώ κάθε Χανιώτη να σταθεί συμπαραστάτης, προασπιζόμενος τους ακρογωνιαίους λίθους του πολιτεύματός μας: την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.