Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. κ. Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, επισκέφτηκε, το Σάββατο 1 Ιουνίου, την πυρόπληκτη περιοχή του Βαμβακόπουλου και συνομίλησε με κατοίκους κι επιχειρηματίες, ώστε να σχηματίσει πλήρη εικόνα της κατάστασης και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
Σε δηλώσεις του τονίζει, πως οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στα Χανιά κατέδειξαν δυστυχώς για άλλη μια φορά, τόσο την αδυναμία της κυβέρνησης να παρέμβει αποτελεσματικά ώστε να προστατέψει τους πολίτες, τις περιουσίες τους, αλλά και τον φυσικό πλούτο της χώρας, όσο και την επιζήμια για την Ελλάδα και όλους εμάς μνημονιακή πολιτική που επιλέγει να ακολουθήσει η τρικομματική κυβέρνηση.
Η πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια μόνιμων και συμβασιούχων πυροσβεστών, η ικανοποιητική στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος ειδικά στην επαρχία και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής του ικανότητας, όπως και η προμήθεια μέσων πυρόσβεσης, επίγειων κι εναέριων και ιδιαίτερα ενός ελικοπτέρου που να σταθμεύει στα Χανιά και η διάθεση λίγων πόρων για την πρόληψη, θα είχαν ως συνέπεια την αποτροπή τέτοιων καταστροφών, πολλαπλά ζημιογόνων για τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, την εθνική οικονομία και το φυσικό περιβάλλον.
Είναι αυτονόητη η προσωπική συμπαράσταση προς τους πληγέντες και η δέσμευση για άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής για αποζημίωσή τους, καθώς και για λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αποφυγής ανάλογων καταστροφών. Άλλωστε, η κυβερνητική πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ,Α,-Ε.Κ.Μ. διαφέρει από την ασκούμενη ακριβώς σε αυτό, ότι δηλαδή προτάσσουμε το ενδιαφέρον για τον πολίτη, την υγεία, την παιδεία και την ασφάλειά του και φροντίζουμε ώστε αυτά να παρέχονται δωρεάν και ποιοτικά από την Πολιτεία, στο πλαίσιο της ορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.
Αντίστοιχα αυτονόητη πρέπει να είναι και η απαίτηση όλων μας προς τις Αρχές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κινούνται έγκαιρα και αποτελεσματικά για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ελλείψεις που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, έστω και αν τα μέσα που διαθέτουν διαρκώς μειώνονται.
Είναι φανερό πως απαιτείται, όσο γίνεται γρηγορότερα, ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί σε φτώχεια, ανεργία, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων κι έλλειμμα δημοκρατίας.