Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Με αφορμή το ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων, ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης επιθυμεί να υπογραμμίσει τη διγλωσσία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού. Είναι φανερό, ότι βρίσκονται και πάλι μπροστά στο αδιέξοδο της ψήφισης ενός καταστροφικού για την οικονομία των Χανίων νομοσχεδίου και της αντιμετώπισης της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και αντίθεσης σύσσωμης της χανιώτικης κοινωνίας και των τοπικών φορέων.
Ως γνωστόν, το αεροδρόμιο των Χανίων έχει ενταχθεί στη μια από τις δυο ομάδες περιφερειακών αεροδρομίων που προορίζονται να ιδιωτικοποιηθούν, στην προσπάθεια να καλυφθεί με ψίχουλα το τεράστιο κενό της εξυπηρέτησης του χρέους, έστω και αν υποθηκεύεται με τον τρόπο αυτό η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.  Ίδιος είναι άλλωστε και ο λόγος αντίστοιχων αντιδράσεων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές αντιμετωπίζουν παρόμοια αδιέξοδα και κοινωνική δυσαρέσκεια.
Δυστυχώς και στα Χανιά έχουμε πια εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη στάση τους, τη μια μέρα να ψηφίζουν στη Βουλή νόμους για την περικοπή ή ακόμα και διακοπή συνταξιοδότησης ευάλωτων ομάδων όπως οι ανάπηροι ή οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, τη χωρίς σχέδιο, αξιολόγηση κι αιτιολόγηση απόλυση εργαζομένων (εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών κ.ά.), την υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και της ακίνητης περιουσίας, το κλείσιμο ή τη μεταστέγαση στο Ηράκλειο δομών και Υπηρεσιών κ.ά. και την επόμενη μέρα να εκφράζουν την αντίθεσή τους υπογράφοντας ψηφίσματα διαμαρτυρίας και καταθέτοντας Ερωτήσεις κι Επερωτήσεις, επιχειρώντας να παραπλανήσουν τους πολίτες αποποιούμενοι τις ευθύνες τους.
Η εμμονή τους στην εφαρμογή αυτής της αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης πολιτικής οδηγεί κατευθείαν στην ανεργία, την ύφεση και τη φοβερή ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η κοινωνία μας. Ο αγώνας για την ανατροπή της αποτελεί πλέον καθήκον των πολιτών κι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο.