Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των 461 εκτελεσθέντων από τους ναζί στη Βιάννο, απ' όπου ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Τονίζοντας ότι η συμμετοχή του Μ. Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο, αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ελληνική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι αυτή η απόφαση σηματοδοτεί δυο πράγματα. «Πρώτον, ότι αντιμετωπίζουμε αυτήν την εκλογική μάχη όχι σαν μια απλή αναμέτρηση ευρωεκλογών, αλλά ως μια αναμέτρηση με ιδιαίτερα πατριωτικό και εθνικό χαρακτήρα. Καλούμε όλους του Έλληνες και τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες πατριώτες ανεξάρτητα από το αν βρέθηκαν ποτέ στην κάλπη της Αριστεράς ή αν πιστεύουν στις ιδέες της Αριστεράς να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την καταστροφή που βιώνει ο τόπος μας τα 4 τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Να είναι μεγάλη, συντριπτική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε εξελίξεις, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής, να τελειώνουμε με τα μνημόνια της βαρβαρότητας».
«Το δεύτερο που σηματοδοτεί», συνέχισε, «είναι ότι θέλουμε και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος να θέσουμε το μεγάλο θέμα της αποκατάστασης αυτού του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα στον ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπου ο ίδιος, ως ο γηραιότερος ευρωβουλευτής, εάν εκλεγεί με την ψήφο του λαού μας, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση θέτοντας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του Κατοχικού δανείου. Εμείς τις υποσχέσεις θα τις κάνουμε πράξη. Αυτό λέει η ιστορία των αγώνων του ελληνικού λαού. Αυτό λέει η ιστορία των αγώνων των πατριωτών εδώ στην Κρήτη και όπου αλλού στη χώρα που θυσίες και αγώνες παραμένουν ιστορικά ανεκπλήρωτοι και εμείς θα διεκδικήσουμε αυτό το ιστορικά χρέος και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του λαού μας και με τη δική σας βοήθεια θα το καταφέρουμε».
Διαβάστε όλη τη δήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Βιάννο

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία του Αρκαλοχωρίου στο άγαλμα του κομμουνιστή αγωνιστή, Ναπολέοντα Σουκατζίδη ενώ το πρωί παραβρέθηκε στην παρουσίαση 146 υποψηφίων του συνδυασμού «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» του Ηλία Λυγερού. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ορόσημο την πόλη του Ηρακλείου, η οποία όπως είπε, θα δώσει το μήνυμα της ανατροπής. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: "το Ηράκλειο αλλάζει εποχή αυτή την άνοιξη, είναι ώρα η πόλη να επιστρέψει στους πολίτες της" Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η μεγάλη ανατροπή θα γίνει από το Ηράκλειο, ώστε να σταλεί το μήνυμα στην κεντρική εξουσία, ότι "δεν πάει άλλο". Εκτενής ήταν η αναφορά του στις πολιτικές εξελίξεις εφιστώντας την προσοχή των πολιτών σε "μακιγιαρισμένους" συνδυασμούς οι οποίοι φέρουν τον τίτλο του ανεξάρτητου, αλλά, είναι, όπως είπε, κομμάτι του μνημονιακού κατεστημένου. Μάλιστα εκτίμησε ότι έρχονται νέα μέτρα αλλά και μνημόνιο στα εργασιακά, το οποίο θα εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους. Διαβάστε ολόκληρο το χαιρετισμό στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου