Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Στις τρεις κάλπες του Μάη εμείς ζητάμε μία νίκη. Τη νίκη του λαού, τη νίκη της κοινωνίας ενάντια στο φόβο, τη βία, τα μνημόνια, το νεοφιλελευθερισμό» ανέφερε στην αρχή του χαιρετισμού του στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν κρύβεται πίσω από υπερκομματικούς μανδύες όπως κάνουν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Δεν  ντρεπόμαστε για το κόμμα μας και αυτά που έχουμε κάνει. Αυτοί δικαίως ντρέπονται για όσα έχουν κάνει στον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σαν πρώτο στόχο των εκλογών ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης έθεσε το ζήτημα των μνημονίων
και των συνεπειών τους που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και κατηγόρησε τόσο τον κ. Αρναουτάκη ότι σαν βουλευτής ψήφισε το μνημόνιο, όσο και τον κ. Τσόκα που ως διορισμένος γενικός γραμματέας του υπουργείου ανάπτυξης διεκπεραιώνει τις μνημονιακές επιταγές.
Με την αντίληψη που έχουν για την αυτοδιοίκηση «έκαναν την περιφέρεια Κρήτης, παρακολούθημα, συνάρτημα και εξάρτημα της κεντρικής κυβέρνησης και των μνημονίων» ανέφερε ο κ. Κριτσωτάκης ο οποίος τόνισε πως πέρα από τα γενικά πολιτικά ζητήματα «δεν τους χαρίζουμε ούτε τα αυτοδιοικητικά θέματα στα οποία έχουν αποτύχει» και έκανε σκληρή κριτική στη διοίκηση της περιφέρειας.
«Το πρόγραμμα τους δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου» είπε ο βουλευτής Ηρακλείου, που άσκησε κριτική για την έλλειψη ενός σχεδίου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων του νησιού και για τον πρωτογενή τομέα που για την Κρήτη αποτελεί βάση της ανάπτυξης. «Για την μεταποίηση δεν έχουν κάνει τίποτα» συνέχισε ο Μ. Κριτσωτάκης, για τον τουρισμό και τον πολιτισμό είναι χαρακτηριστικά πίσω, ενώ εξέφρασε ανησυχίες και για το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων. Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των ενεργειακών, των ΑΠΕ και των βΑΠΕ που χαρακτηριστικά είπε πως «έχουν καταφέρει αντί για ευλογία να τις έχουν κάνει κατάρα» για το νησί, ενώ τέλος σχετικά με τον ΒΟΑΚ και άλλα μεγάλα έργα ανέφερε πως δεν υπάρχει σχεδόν καμία στρατηγική.
«Ζητάμε με το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό μας, την κυβέρνηση στην περιφέρεια της Κρήτης, για να αλλάξουμε το θεσμό, την κοινωνία και το νησί» δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης που δήλωσε την πίστη του πως και οι τρεις κάλπες θα βγάλουν νικηφόρο για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα.
«Ένα μήνυμα έρχεται  από τα Χανιά, ένα μήνυμα ξεκινάει από την Κρήτη ένα μήνυμα θα φτάσει στο πιο βόρειο σημείο της Ελλάδας και ακόμα πιο πέρα, θα ξεσηκώσει την Ευρώπη, θα είναι το φάντασμα που θα πλανιέται για πολύ καιρό πάνω από την Ευρώπη» είπε κλείνοντας ο Μιχάλης Κριτσωτάκης και κάλεσε στο βήμα τον κύριο ομιλητή της συγκέντρωσης, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα