Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μετά τις δύο κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Σούδας και στην ιστορική Μονή Αρκαδίου, πολύ μεγάλη ήταν και η χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στην «εξουδετέρωση» των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στα Σφακιά.
Παρά την πρωινή κακοκαιρία, με δυνατό άνεμο και βροχή, περισσότερα από 1500 άτομα ανάμεσά τους και αρκετοί που έφτασαν με φουσκωτά από τα Κύθηρα, συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Χώρας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλίες από εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης, ενώ την επιστημονική κάλυψη του θέματος έκανε ο Ευάγγελος Πισσίας, συντονιστής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία και υπεύθυνος της ελληνικής πρωτοβουλίας “Ένα καράβι για τη Γάζα”.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι επιβιβάστηκαν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ “Δασκαλογιάννης”, που μαζί με περισσότερα από 50 φουσκωτά, αλιευτικά και άλλα σκάφη, ανάμεσά τους το “Άγιος Νικόλαος”, το ένα από τα δύο καΐκια που το 2008 έσπασαν, μετά από 41 χρόνια, τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, ανοίχτηκαν στα 3-5 μίλια και πραγματοποίησαν ένα συμβολικό εν πλω συλλαλητήριο.