Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης
με το συνδυασμό «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» 
Γεννημένος στο Ηράκλειο. Εκπαιδευτικός, με πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση - ΤΕΙ Χαλκίδας και Κρήτης, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση των Οργανισμών. Είναι παντρεμένος με τη Λίτσα Μαντά κι έχουν δύο κόρες.Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας από το 1993 και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών των ΤΕΙ επί τρεις θητείες, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΝ. Αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.Ως επικεφαλής της «Νομαρχιακής Παρέμβασης των Πολιτών και της Οικολογίας» εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος το 2006.Το 2009 εκλέχτηκε βουλευτής Ηρακλείου, όπως και το Μάιο του 2012 και τον Ιούνη του ίδιου έτους.Έχει ασχοληθεί με τοπικά και περιφερειακά θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος, με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών.Στα χρόνια της πρώτης βουλευτικής του θητείας 2009-2012, ήταν υπεύθυνος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εργασιακά - ασφαλιστικά, υγείας – πρόνοιας, έρευνας – τεχνολογίας Περιφερειών - νησιωτικών και ορεινών περιοχών και συμμετείχε στις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές επιτροπές και υποεπιτροπές.
Στην τρέχουσα βουλευτική του θητεία έχει την ευθύνη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Τουρισμού και συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων (θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού) , Περιφερειών (θέματα για τη λειτουργία των περιφερειακών οργάνων της Πολιτείας και ιδίως για ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης) και Υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών με αντικείμενο τη μελέτη των προβλημάτων των περιοχών αυτών, την υποβολή προτάσεων για τη βιώσιμη οικονομική τους ανάπτυξη, την προστασία του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής παράδοσης.Αξιοποιώντας τη δυνατότητα κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων κι αναπτύσσοντας έντονη δράση τόσο εκτός όσο κι εντός Κοινοβουλίου συνέβαλε στην ανάδειξη πολιτικών και τοπικών θεμάτων για την Κρήτη (περιβάλλον - ΑΠΕ, αγροτικά, αναπτυξιακά, εργασιακά, κοινωνικά, πολιτισμός, θέματα παιδείας και υγείας, ναρκωτικά, φάρμακο, ερευνητικά κέντρα κλπ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ 
Αιρετό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης. Στην β’ Βάθμια Αυτοδιοίκηση διετέλεσε, Αντινομάρχης Χανίων τις 4ετίες 1999-2002 και 2002-2006, εκλεγόμενος με το συνδυασμό του Γιώργου Κατσανεβάκη και επικεφαλής της παράταξης "Ανεξάρτητη Νομαρχία" του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων 2007-2010. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας την 4ετία 2007-2010.
Γεννήθηκε το 1952 στα Δελιανά Χανίων. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ. Εργάστηκε στην βιομηχανία, στα μεγάλα τεχνικά έργα και στο δημόσιο, στην Αθήνα και τα Χανιά. Οι επαγγελματικές του εμπειρίες σχετίζονται με την Διεύθυνση Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, τις Ηλεκτρομηχανολογικές Κατασκευές, τα Δημόσια Έργα, τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, την κατάρτιση και υλοποίηση κάθε είδους Κοινοτικών Προγραμμάτων. Την τελευταία 15ετία πρώτα ως προϊστάμενος της υπηρεσίας προγραμμάτων του ΟΑΔΥΚ και στην συνέχεια ως αρμόδιος Αντινομάρχης, είχε ως κύρια ασχολία την ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία του Νομού Χανίων. Έχει συντάξει πολλά σχέδια, μελέτες, προγράμματα, τα οποία αποτέλεσαν και αποτελούν το υπόβαθρο για έργα και εφαρμογές, όπως και έχει υποστηρίξει και υπογράψει, -στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του- ορισμένα από τα μεγαλύτερα έργα του νομού Χανίων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Γεωπόνος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας , αρχικά για δύο χρόνια στο Κολυμπάρι και στη συνέχεια στην Αθήνα.Συμμετείχε στα σωματεία του κλάδου των γεωπόνων, το Γεωτεχνικά Επιμελητήριο Ελλάδας. Επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπάλληλων. Με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις τοπικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατοίκων για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας , σε πολιτιστικές δράσεις και σε πρωτοβουλίες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.



ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΛΙΑ) 
Χημικός. Κατάγεται από τον Αποκόρωνα. Στέλεχος της Αριστεράς από τον αντιδικτατορικό Αγώνα, το ΚΚΕ, τον Συνασπισμό κα το ΣΥΡΙΖΑ. Με συνεχή παρουσία στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες σ’ ολόκληρο το Νομό Χανίων. Γνωρίζει τα προβλήματα του Νομού Χανίων και μετέχει στις επεξεργασίες για την προβολή και προώθηση λύσεων. Δραστηριοποιείται στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών και των γυναικών και στα κινήματα για το περιβάλλον, (Άγιοι Απόστολοι, φαράγγι της Καντάνου, διάσωση του Λαφονησιού) και ενάντια στα χημικά του πολέμου. Υπήρξε νομαρχιακή Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Νομαρχία» του Γ. Κατσανεβάκη.

ΒΕΡΟΥΛΗ – ΚΑΡΚΑΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Μουσικός και μουσικοπαιδαγωγός.
Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.
Σπούδασε και ταξίδεψε σε τόπους και χρόνους, γνωρίζοντας μαγικούς ανθρώπους και τις μουσικές τους.
Ευτύχησε να μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλους Δασκάλους, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και η Κλάρα Κόκας.
Από το 1994 ζει στα Σφακιά με το σύζυγό της Γιώργη Καρκάνη και τα τέσσερα παιδιά τους, διδάσκοντας και τραγουδώντας.


ΒΟΥΚΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Γιατρός, χειρουργός ορθοπεδικός. Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
Γεννήθηκε το 1952 στα Χανιά, στη Νέα Χώρα.
Τελείωσε το Β΄ Γυμνάσιο Χανίων .
Ως Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας έζησε το μεγαλειώδες αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα της περιόδου .
Από το 1979 υπηρετεί στο Νοσοκομείο Χανίων.
Στρατευμένος στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες και φιλοδοξεί να δηλώνει «παρών» και σ΄ όλους τους αγώνες που έρχονται.


ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ
Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων.
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1963.
Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία στα ΤΕΙ Αθήνας. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων Διδάσκει στις ειδικότητες Διοίκηση Οικονομίας και διαχείριση πολιτιστικών πόρων.
Για 16 χρόνια δούλεψε στην Παιδική –Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων και στη συνέχεια μέχρι και σήμερα εργάζεται ως προϊσταμένη στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.
Δραστηριοποιείται στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων, σε συλλογικές κινηματικές δράσεις που αφορούν την κοινωνική πολιτική καθώς και σε ζητήματα διεκδίκησης για τα προβλήματα της πόλης

ΚΑΖΑΣΗΣ ΦΩΤΗΣ
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1967.Διπλωματούχος μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Πληροφορική. Εργάζεται ως επιστημονικό και εργαστηριακό προσωπικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το 1990, με σημαντική συμμετοχή στην υποστήριξη και το συντονισμό ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος. Χρημάτισε Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος. Μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ ΤΔΚ) συνεχώς από το 2007, της Διοικούσας Επιτροπής από το 2008 και Γενικός Γραμματέας της κατά την περίοδο 2010-2011. Υπήρξε και διατελεί αιρετό μέλος της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2011 .Είναι Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων από το 2010 και ενεργός εθελοντής στην κοινωνική δομή «Κύτταρο Χαλέπας» από την ίδρυσή της. έχει δύο ανήλικα παιδιά και είναι σύζυγος της Αμαλίας Σεργάκη (το γένος Καλογρίδη)

ΚΑΛΛΙΤΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεωπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές στις τροπικές και υποτροπικές καλλιέργειες. Γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Εργάστηκε σαν Γεωπόνος στην Κεντρική Ένωση Χανίων όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Διετέλεσε Γραμματέας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις του Νομού μας και από τις αρχές της δεκαετία 1980 έχει ενεργή συμμετοχή στην τοπική Αυτοδιοίκηση στην κοινότητα Νεροκούρου και στην συνέχεια στο Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου σαν επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνεταιρισμού ΓΑΙΑ, του συνδέσμου Παραγωγών Βιολογικών προϊόντων Νομού Χανίων και του συνεταιρισμού Παραγωγών Βιολογικών προϊόντων Ο.Π. "Βιολογική Κρήτη" όπου παραμένει Πρόεδρος. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους Βιοκαλλιεργητές στο Νομό μας με ειδικότητα σε θέματα βιολογικής Γεωργίας.

ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 
Χημικός.
Γεννήθηκε του 1956 και μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση Κολυμβαρίου. Εργαζόμενος στον τομέα της ιατρικής Ενημέρωσης ως ιατρικός Επισκέπτης.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Δυτικής Κρήτης και συμμετείχε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδας.
Είναι παντρεμένος με την Έφη Πατελάκη, μένει μόνιμα στο Γαλατά και έχουν τέσσερα παιδιά.





ΛΟΥΦΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκε στα Παλιά Ρούματα το 1959. Εργάστηκε ως Συνεταιριστικός Υπάλληλος. Συνδικαλιστής στο χώρο των Συνεταιριστικών Υπαλλήλων και του αγροτικού Κινήματος. Μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλιών Ρουμάτων. Δραστηριοποιείται στον πολιτισμό και στην τοπική παράδοση και ειδικά στους χορούς της Κισσάμου και του νομού Χανίων. Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Κισσάμου και του Συλλόγου Μουσικών Χανίων «ο Χάρχαλης» . Είναι ενεργό αυτοδιοικητικό στέλεχος με θητεία στην τέως Κοινότητα Παλιών Ρουμάτων, τρεις θητείες στον καποδιστριακό Δήμο Βουκολιών και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου . Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Λαγουδάκη και έχει δύο παιδιά, που σπουδάζουν.

ΠΕΤΡΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ
Βιολόγος. Γεννήθηκε στα Χανιά το 1964.
Πήρε πτυχίο Βιολογίας το 1989 από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και το 2003 έλαβε Διδακτορικό από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως ερευνητής στο ΜΑΙΧ από το 1991 έως το 1993.
Από το 1995 εργάζεται ως ερευνητής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αντικείμενο την οικολογία.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία και εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κλάδου του, έχει εκπονήσει μελέτες που αφορούν σε περιβαλλοντικά θέματα με έμφαση την Κρήτη και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για το περιβάλλον στον τοπικό και εθνικό τύπο.



ΜΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ελεύθερος επαγγελματίας .
Γεννήθηκε στην Σκλαβοπούλα Δήμου Καντάνου το 1958.
Διαμένει στην Κουντούρα, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο των γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων.
Παντρεμένος με την Βασιλική Κατάκη από το Ανισαράκι Καντάνου.
Έχει τρία παιδιά .





ΜΠΑΡΔΑΤΣΟΥ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ ΝΙΚΗ.
Γιατρός αναισθησιολόγος .
Υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων από την ίδρυση του ΕΣΥ. Γεννήθηκε στα Χανιά το 1953.
Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση σαν μέλος και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων, ως μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και εκπρόσωπος σήμερα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Έχει ενεργή δράση στις δομές ιατρικής αλληλεγγύης των «Γιατρών του Κόσμου» και του «Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων» .



 
ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1983. Σπούδασε μηχανικός Δομικών Έργων στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου. Άνεργος και περιστασιακά εργαζόμενος. Υπήρξε αθλητής στίβου στον ΚΥΔΩΝΑ.
Ενεργό μέλος των φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά του «νόμου –πλαίσιο» και της αναθεώρησης του άρθρου 16.
Συμμετέχει ενεργά σε κινήματα αλληλεγγύης, σίτισης και αιμοδοσίας. Αγωνίζεται για να ανατραπούν όλες εκείνες οι πολιτικές που βάζουν τους ανθρώπους κάτω απ’ τα κέρδη και κλέβουν τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας.


ΜΠΟΥΝΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 
Ηλεκτρολόγος
Συνδικαλιστής στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Χανιά
Έχει χρηματίσει Πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Νομού Χανίων , της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων και μέλος του Δ.Σ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, Βιοτεχνών Επαγγελματιών Ελλάδας.







ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
Αγρότης Συνδικαλιστής .
Γεννήθηκε στα Καράνου το 1958.
Επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων
Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.
Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 υποψήφιος με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Παντρεμένος, με δύο κόρες.

ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΓIΩΡΓΟΣ
Γεννήθηκε στα Δράμια του Αποκόρωνα το 1947.
Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.
Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ηλεκτρονικών.
Το 1982 εκλέγεται Πρόεδρος κοινότητος Φυλακής .
Από το 1986 ως το 1990 διατέλεσε πρόεδρος του ΤΟΕΒ (Οργανισμός Εγγείων βελτιώσεων) Καστέλλου.
Το 1999 εκλέγεται πρώτος Δήμαρχος στον Δήμο Γεωργιούπολης
Είναι παντρεμένος, πολύτεκνος και ζει στο Καβρό όπου από το 1977 δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση υγρών καύσιμων και σούπερ μάρκετ.


ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μεσκλά.
Είναι καθηγητής (φιλόλογος) και εργάζεται στο 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων.
Διετέλεσε πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Χανίων την περίοδο 2012-2013 και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Χανίων.
Είναι παντρεμένος με την Άντα Μαλανδράκη και πατέρας δύο παιδιών, του Κυριάκου και του Λευτέρη.



ΧΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οικονομολόγος - Ελεύθερος Επαγγελματίας. 
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1974 όπου και ζει μόνιμα. 
Σύζυγος του είναι η Τόνια Παπάζογλου και έχουν τρία παιδιά τον Παντελή, τον Ιάσονα και τον Κυριάκο. 
Διατηρεί συμβουλευτικό γραφείο από το 2000 που δραστηριοποιείται στη παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις σε θέματα marketing, διαχείρισης πωλήσεων και δικτύων, ταυτόχρονα διατηρεί μαζί με τη σύζυγο του δύο σύγχρονα στεγνοκαθαριστήρια. Είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος ανάπτυξης συνεταιριστικής αλυσίδας καθαριστηρίων.



ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΣΗΦΗΣ
Γεννήθηκε και τέλειωσε το δημοτικό στον Βουβά Σφακίων και αποφοίτησε από το 2ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Από το 1975 έως το 1980 σπούδασε στην Δυτική Γερμανία, Λαχανοκομία-Ανθοκομία-κατασκευές, Θερμοκηπίων.
Από το 1981 δούλεψε στην ολλανδική BRUINSMA SEEDS
Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος και πρόεδρος Δημαρχιακής επιτροπής στο Καποδιστριακό Δήμο Σφακίων και απασχολείται εως και σήμερα στο αρτοποιείο ΑΦΕΣ Δρανδάκη ΟΕ,


ΨΩΜΑΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με πτυχίο του παιδαγωγικού ΠΑΤΕΣ. Γεννήθηκε στην Κίσαμο Χανίων και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Κισάμου. Ως εκπαιδευτικός υλοποίησε προγράμματα α) περιβαλλοντικής εκπαίδευσης , τρία εκ των οποίων ήταν εγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, β) στο ΔΙΔΑΛΟΣ, γ) στο ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ IV μέσω του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας. Διετέλεσε πρόεδρος στο τμήμα της σχολής που φοίτησε και μέλος στα Δ.Σ. των α) στον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου, β) Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, γ) ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης, δ) Δήμου Κισάμου για οχτώ έτη όπου ήταν και αντιδήμαρχος το 2007. Ως δημοτικός σύμβουλος είχε παρέμβει σε πολλά θέματα όπως ι) Ορθολογική Αξιοποίηση Υδάτων, ιι) Ίδρυση και λειτουργία του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κίσαμο, ιιι) Κλειστό γυμναστήριο πόλης Κισάμου, ι v) Ιστορικό κέντρο της πόλης, v) Αξιοποίηση προγραμμάτων Ε.Ε. , κ.α. Ήταν υπεύθυνος έκδοσης - συντονιστής - και ένας εκ των συγγραφέων στους τουριστικούς οδηγούς α) "ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Της ΚΙΣΑΜΟΥ το 1995" , β) "Η ΚΙΣΑΜΟΣ των εναλλακτικών διακοπών σας το 2008"