Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Απόλλων Φιλιππής – υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου
Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάζεται στη Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κρήτης.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαδάκη, Παιδίατρο, η οποία εργάζεται στο  Κέντρο Υγείας της Αγίας Βαρβάρας. Έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο, Πολιτικό Μηχανικό, και τον Νίκο Μηχανολόγο Μηχανικό
Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση μέσα στις γραμμές της Πανσπουδαστικής, της ΚΝΕ και στη συνέχεια του ΚΚΕ. Ήταν μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και επί σειρά ετών μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνασπισμού Ηρακλείου ενώ διετέλεσε και Γραμματέας της.
Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Παγκρητίου Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ, αντιπρόσωπος στην αντίστοιχη Ομοσπονδία, Γραμματέας του Συλλόγου Μηχανικών του Δημοσίου Ανατολικής Κρήτης και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης.
Εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος με τη Νομαρχιακή Παρέμβαση Πολιτών.
Σήμερα είναι συντονιστής της Περιφερειακής Παράταξης “Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης” καθώς επίσης και εκλεγμένος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Μανόλης Θραψανιώτης- υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου
Γεννήθηκε στις Τάπες Μεραμπέλλου και κατοικεί στον Αγ. Νικόλαο όπου και ασκεί την Οδοντιατρική, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.
Αυτοδιοικητικό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχε ενεργά ως αιρετός για 20 χρόνια, στον Δήμο Α γ. Νικολάου.
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες στον πολιτισμό, τον Αθλητισμό την Προσχολική αγωγή και κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και Πρόεδρος τού Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αγ. Νικολάου.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Υγείας Λασιθίου, ιδρυτικό μέλος του Οδοντιατρικού συλλόγου Λασιθίου και εκπρόσωπος σήμερα στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
Φοιτητής της γενιάς του πολυτεχνείου είχε ενεργό συμμετοχή στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, εντάχθηκε στην Αριστερά, υπηρετώντας ιδέες και άξιες .
Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς στις εκλογές 1989 και 1990, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές το 2007 καθώς και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές..
Το 2010 συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές, ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νομού Λασιθίου με τον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης.

Γιάννης Σταθάκης – υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου
Γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνης το 1950.
Πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Επαγγελματικά ασχολείται στον τομέα του τουρισμού με την έκδοση και διακίνηση τουριστικών οδηγών και άλλων εντύπων σε επίπεδο Κρήτης και είναι ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος. Ακόμα ασχολήθηκε με την εκπόνηση μελετών και διαχείριση ευρωπαϊκών κοινοτικών προγραμμάτων για τους ΟΤΑ.
Κατοικεί στην Επισκοπή Ρεθύμνης, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Με έντονη κοινωνική και πολιτική δράση που ξεκινάει από τα φοιτητικά του χρόνια και δραστηριοποιείται πάντα στον χώρο της Αριστεράς.
Υπήρξε μέλος του αντιδικτατορικού πυρήνα της σχολής του και ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης.
Ήταν Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Οικονομολόγων Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κρητών Επιστημόνων.
Το 1998 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαππαίων Ρεθύμνης με το συνδυασμό «Συνεργασία-Δημιουργία» και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Με τη συμμετοχή του αυτή και από την θέση του επικεφαλής των Επιτροπών Χωροταξίας-Πολεοδομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, συνέβαλλε στην παραγωγή ενός σοβαρού έργου, καθώς και στην προώθηση και ολοκλήρωση μελετών για εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
Το 2002 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Λαππαίων, ήρθε πρώτος με ποσοστό 42,5% στον 1ο γύρο και τα αποτελέσματα του 2ου γύρου τον έφεραν στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.
Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 συμμετείχε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου στο ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης» με υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης τον Γιώργο Σταθάκη.

Γιώργος Αγοραστάκης – υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων
Είναι αιρετό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης. Στην β’ Βάθμια Αυτοδιοίκηση διετέλεσε, Αντινομάρχης Χανίων τις 4ετίες 1999-2002 και 2002-2006, εκλεγόμενος με το συνδυασμό του Γιώργου Κατσανεβάκη και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Νομαρχία» του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων 2007-2010. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας την 4ετία 2007-2010.
Γεννήθηκε το 1952 στα Δελιανά Χανίων. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ. Εργάστηκε στην βιομηχανία, στα μεγάλα τεχνικά έργα και στο δημόσιο, στην Αθήνα και τα Χανιά. Οι επαγγελματικές του εμπειρίες σχετίζονται με την Διεύθυνση Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, τις Ηλεκτρομηχανολογικές Κατασκευές, τα Δημόσια Έργα, τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, την κατάρτιση και υλοποίηση κάθε είδους Κοινοτικών Προγραμμάτων. Την τελευταία 15ετία πρώτα ως προϊστάμενος της υπηρεσίας προγραμμάτων του ΟΑΔΥΚ και στην συνέχεια ως αρμόδιος Αντινομάρχης, είχε ως κύρια ασχολία την ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία του Νομού Χανίων. Έχει συντάξει πολλά σχέδια, μελέτες, προγράμματα, τα οποία αποτέλεσαν και αποτελούν το υπόβαθρο για έργα και εφαρμογές, όπως και έχει υποστηρίξει και υπογράψει, -στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του- ορισμένα από τα μεγαλύτερα έργα του νομού Χανίων.