Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η εκλογική μάχη του Μαΐου δεν είναι απλά μια αναμέτρηση για κάποια ποσοστά ή για την εναλλαγή στην εξουσία. Είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο. Είναι η μάχη που θα κρίνει αν θα συνεχιστεί η καταστροφή, ή αν θα δοθεί η δυνατότητα να χαράξουμε όλοι μαζί ένα νέο δρόμο, με πρωτογενές πλεόνασμα όχι ψεύδους αλλά αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, δημοκρατίας, συμμετοχής και τελικά ανάπτυξης με τον άνθρωπο στο επίκεντρό της.
Στις δημοτικές εκλογές, και στα Χανιά, θα δοθεί μια μάχη που περικλείει όλα τα μεγάλα ζητήματα. Άρα, παίρνει τον χαρακτήρα μετωπικής κοινωνικής και πολιτικής σύγκρουσης.
Η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της θέλουν να μας πείσουν ότι οι δημοτικές εκλογές είναι αποσυνδεμένες από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές∙ ότι οι δήμοι δεν έχουν σχέση με τα μνημόνια.
ΨΕΜΑΤΑ!
Οι βρώμικες πόλεις, οι ρημαγμένοι παιδικοί σταθμοί, οι διαλυμένες κοινωνικές υπηρεσίες, είναι απόρροια του «Καλλικράτη» και των μνημονίων.
Τα μνημόνια διατάζουν, η κυβέρνηση εκτελεί και κάποιοι δήμαρχοι ή υποψήφιοι δήμαρχοι «νίπτουν τας χείρας τους». Άρα, είναι συνεργοί. Προδίδουν την εμπιστοσύνη των δημοτών τους.
ΩΣ ΕΔΩ!!!
Ο Δήμος Χανίων δεν μπορεί και δεν πρέπει να βρίσκεται στα χέρια αυτών που ψήφισαν μνημόνια και «Καλλικράτη».
Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Οι σελίδες όμως στην ιστορία δεν αλλάζουν με ανακάτεμα των ίδιων ανθρώπων και των ίδιων συνταγών. Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες συνταγές, περνώντας από τη μια παράταξη στην άλλη δεν μπορούν να φέρουν το νέο, το διαφορετικό, το όραμα, την αλλαγή.
Εμείς καλούμε τους πολίτες να δώσουν ένα τέλος στα τοπικά συστήματα του δικομματισμού, να δώσουν ένα τέλος στα τοπικά κατεστημένα.
Καλούμε τους πολίτες να δώσουν την εμπιστοσύνη τους σε εκείνους που δε θα τους προδώσουν σε καμιά περίπτωση. Δε θα καμφθούν, θα αντισταθούν και θα σταθούν στο πλευρό των πιο αδύναμων, στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, του κάθε δημότη που θέλει να ζει σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον και σε μια ανθρώπινη χώρα.
Για τον Δήμο Χανίων, τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την πρώτη στιγμή συμμετείχαμε στη δημιουργία της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία Πολιτών. Πρώτα ο Άνθρωπος». Με δημοκρατικές διαδικασίες και τη συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών και Χανιωτισσών, διαμορφώθηκε το πολιτικό πλαίσιο και οι θέσεις της κίνησης κι εκλέχτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σαρρής.
Οι διαδικασίες αυτές, καθώς και τα πρόσωπα που αποτελούν την κίνηση, είναι η μεγαλύτερη εγγύηση. Εγγύηση, ότι όλοι εμείς οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που βρεθήκαμε μέχρι τώρα σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τους εκφραστές τους, ενάντια στη φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση, οραματιζόμενοι μια άλλη κοινωνία και μια ανθρώπινη πόλη, θα νικήσουμε και θα γυρίσουμε σελίδα στον Δήμο Χανίων. Γιατί τα Χανιά μας πρέπει να γίνουν πόλη για να ζούμε και όχι απλά να επιβιώνουμε.