Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η προσήλωση στις αυτοδιοικητικές εκλογές και όλα το προηγούμενο διάστημα έχει αφαιρέσει κατά κάποιο τρόπο από τον ορίζοντα της σκέψης μας την επικείμενη σημαντική πολιτικά σύγκρουση των ευρωεκλογών της 25 Μαίου.

Στις εκλογές αυτές θα κριθεί εάν στην Ευρώπη θα συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας σε βάρος όλων των εργαζομένων της ή εάν θα ανοίξει ο δρόμος για τον απεγκλωβισμό από αυτές τις πολιτικές με όρους οικονομικής βιωσιμότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το αποτέλεσμα αυτών των Ευρωεκλογών θα είναι κρίσιμο για τους εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη για τα εκατομμύρια των ανέργων της συστημικής κρίσης που την διαπερνά , για τους λαούς του Νότου και ιδιαίτερα για την πατρίδα μας όπου οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων επιβάλουν την υποταγή στους τοκογλύφους δανειστές, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οδηγούν τους ανθρώπους της σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών θα αποτελέσουν πρόκριμα για επικείμενες πολιτικές εξελίξεις αφού σε αυτές θα κριθεί το κατά πόσο ο λαός επιδιώκει την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δανειστών ,η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ και το κατά πόσον προσανατολίζεται στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.

Στις εκλογές αυτές θα πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους εργαζόμενους και στους λαούς της Ευρώπης ότι τότε μόνο θα υπάρξει διέξοδο από την κρίση όταν ηττηθούν οι νεοφιλευθερες πολιτικές στην Ελλάδα, στις χώρες του Νότου αλλά και σε όλες της χώρες της Ευρώπης.

Τα θύματα της κρίσης και των μνημονίων ,ο άνεργοι και εργαζόμενοι , οι μικροί και μεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες που βλέπουν να χάνονται οι δουλειές τους , η πληττόμενη νεολαία όλος ό λαός , πρέπει να πάρουν μέρος στη διαδικασία των ευωεκλογών για την επίτευξη ενός εκλογικού αποτελέσματος που θα στείλει μήνυμα ταυτόχρονα στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι είναι αναγκαία και εφικτή όσο ποτέ η Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Συνοχής, Η Ευρώπη των Εργαζομένων.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά με υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι η δύναμη που μπορεί να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων και τις ισορροπίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, ο λαός της Ελλάδας δείχνουν τον δρόμο. Στις 25 Μαίου ψηφίζουμε για την ζωή μας. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Τζάρας