Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης ευχαριστεί όσες και όσους μας εμπιστεύτηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί μας στη δύσκολη μάχη που δώσαμε.

Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα που διαμόρφωσε ο Κρητικός λαός. Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα αυτό δίνει σημαντική αύξηση στις δυνάμεις της ΡΣΚ σε σχέση με το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών του 2010, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει το τοπικό καθεστωτικό σύστημα και τους συσχετισμούς ώστε η Κρήτη να αλλάξει σελίδα βαδίζοντας μια νέα πορεία.

Οι συνδυασμοί που παρουσιάστηκαν ως ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι, αλλά τώρα τους υποστηρίζουν τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που δεν εξασφαλίζει μια θετική πορεία για την Κρήτη.

Και οι δύο συνδυασμοί που βρίσκονται στο β γύρο δεν έχουν τοπικοαυτοδιοικητική αντίληψη, φιλοσοφία και πολιτική και στην ουσία γίνονται παρακολουθήματα της κεντρικής πολιτικής του Μνημονίου και της γραφειοκρατίας, ενώ σήμερα στηρίζονται από τα δύο κόμματα της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής συγκυβέρνησης . Για όλους αυτούς τους λόγους η ΡΣΚ συγκρούστηκε προεκλογικά και θα συνεχίσει να συγκρούεται με τις λογικές και τις πρακτικές των δυο συνδυασμών συνεχίζοντας να αγωνίζεται για να ανατραπούν οι συσχετισμοί της ευνοιοκρατίας και της διαχείρισης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε μια άλλη κρίσιμη μάχη. Τη μάχη των ευρωεκλογών. Μια κρίσιμη μάχη ικανή να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σε αυτή την αποφασιστική μάχη θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Κρήτης να προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών και να ψηφίσουν πολιτικά ενάντια στις δυνάμεις της συντήρησης με στόχο μια διαφορετική Ευρώπη, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Καλούμε τους πολίτες της Κρήτης να δώσουν δυναμικό παρών στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Παρασκευή 23.05.14 στις 8μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.