Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που συγκεντρώθηκαν και σήμερα Τρίτη για άλλη μια φορά έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, ζητώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους, μετά τη δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει.

Η κυβέρνηση επέλεξε για μια ακόμα φορά να αντιμετωπίσει τις δίκαια αγωνιζόμενες εδώ και μήνες γυναίκες με ξύλο και προπηλακισμούς με αποτέλεσμα δύο καθαρίστριες να καταλήξουν στο νοσοκομείο.


«Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η διαμαρτυρία των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ ξεπερνά κάθε προηγούμενο» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση αντί να τηρήσει τη νομιμότητα και να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, επαναπροσλαμβάνοντας τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, έστειλε τα ΜΑΤ να τις ξυλοκοπήσουν.
Η τυφλή βία των ΜΑΤ οδήγησε στον τραυματισμό πολλών καθαριστριών, μεταξύ των οποίων και της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δήμητρα Μανώλη και τις έστειλε στο νοσοκομείο.
Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει τ’ αποθέματα ωμότητας και αναλγησίας που της έχουν απομείνει πριν καταρρεύσει.
Ο αγώνας όμως των καθαριστριών θα δικαιωθεί όποιο μέσο κι αν χρησιμοποιήσουν.»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει:
«Η κυβέρνηση όχι μονάχα δεν έχει ακόμα ικανοποιήσει το αίτημα των απεργών καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ. για επαναπρόσληψη, όχι μονάχα έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει το αγώνα τους, αλλά σήμερα το πρωί έστειλε και τις δυνάμεις των ΜΑΤ ν’ απωθήσουν από την είσοδο του Υπουργείου τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και τους αλληλέγγυους πολίτες που βρίσκονταν εκεί.
Μετά την εκλογική της συντριβή, η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει τ’ αποθέματα ωμότητας και αναλγησίας που της έχουν απομείνει πριν καταρρεύσει. Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν μια κοινωνία η οποία έμαθε πια να ζει χωρίς το φόβο κι έχει διαλέξει την αξιοπρέπεια, ατομική και συλλογική.
Ο αγώνας των απεργών καθαριστριών να δικαιωθεί άμεσα, οι απολυμένες καθαρίστριες να επαναπροσληφθούν. Δε γεννηθήκαμε για να ζούμε με το φόβο. Δυναμώνουμε τώρα τον αγώνα τους, δίνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ζωές.»

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Πέμπτη

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών διοργανώνεται την Πέμπτη 5/6 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Σε σχετικό του κάλεσμα το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Όλοι και όλες την Πέμπτη 5/6 στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών!

Αμέσως μετά, στις 8, θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων της ελληνικής μουσικής σκηνής

Ο αγώνας των καθαριστριών είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις απολύσεις. Αγώνας ενάντια στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων μας!

Απολύσεις για Σαμαρά-Βενιζελο και όχι για τις καθαρίστριες!

Για να καθαρίσει ο τόπος!»