Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η εσπευσμένη προώθηση στο θερινό τμήμα της βουλής του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», προκαλεί για μια ακόμα φορά τη δικαιολογημένη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας. Μια Κυβέρνηση μειοψηφίας, με νωπή ακόμα την αποδοκιμασία της πολιτικής της από το εκλογικό σώμα, με θράσος και δουλικότητα επιχειρεί να εκποιήσει το σημαντικότερο παραγωγικό κομμάτι της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανικής επιχείρησης. Το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, μετά τη μερική ιδιωτικοποίηση του 2003, το σπάσιμο της παραγωγικής δραστηριότητας της και την μερική αρχικά είσοδο των ιδιωτών, προετοιμάζει χωρίς προσχήματα την πλήρη μετάβαση της παραγωγής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι μια εξέλιξη που μόνο ευνοϊκή δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού είναι δεδομένες οι αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υπόσταση της εταιρίας όσο και στα τιμολόγια των ελληνικών νοικοκυριών.

Η Κυβέρνηση μειοψηφίας των Σαμαρά- Βενιζέλου που ανέλαβε τον άχαρο και επικίνδυνο ρόλο του «κράχτη» των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων με την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία ότι, δήθεν, η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να βρει απέναντι της ολόκληρη την κοινωνία.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί που δεν έχουν παραδοθεί στις επιταγές των μνημονίων, όλοι και όλες που μπορούμε να διακρίνουμε μια ελπίδα στην ενεργή αντίσταση του Λαού, έχουμε αυτήν την ώρα μέγιστη υποχρέωση να συστρατευθούμε και να ορθώσομε τείχος άμυνας απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη επιλογή του ξεπουλήματος και της ΔΕΗ. Είναι η ώρα που όλοι κρινόμαστε. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα δεν είναι μια κομματική πρόταση. Δεν εντάσσεται στο κομματικό παιχνίδι, όπως αμήχανη ψελλίζει η Κυβέρνηση. Είναι πρόταση μακράς πνοής που αποδίδει ενεργό ρόλο στην ενιαία κοινωνική και πολιτική αντίδραση για να μην περάσουν τα μαύρα σχέδια των διαπλεκόμενων μεγαλοπαραγόντων και των διεθνών αρπακτικών.

Με την μαχητική λαϊκή αντίσταση είναι βέβαιο πως τα σχέδια δεν θα περάσουν ! Όλοι και όλες συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο ξεπούλημα! 
 
ΣΥΡΙΖΑ Χανίων