Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης είχε χτες συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων Μ. Μπαμιάκη και την Ταμία Μ. Δάλλα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, παρουσία του Προέδρου του Δ. Κορναράκη. 
Κατά τη διάρκειά της ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως οι πιέσεις που δέχονται για μειώσεις μισθών παρά την υπογραφή Τοπικής Σύμβασης Εργασίας, η περικοπή του επιδόματος ανεργίας κατά 2-3 μήνες λόγω της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής, η ανασφάλιστη εργασία, η «μαθητεία» αλλοδαπών οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι επαγγελματίες με χαμηλό μισθό και η έλλειψη σχολών μετεκπαίδευσης. 
Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επεσήμανε, πως η σύναψη Τοπικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί θετικό βήμα, το οποίο όμως δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού το μνημόνιο κατήργησε την καθολικότητά της κι επομένως δεν εφαρμόζεται από το σύνολο των επιχειρήσεων. Παρά την αύξηση των επισκεπτών στα Χανιά, σημείωσε, η γενική διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι μειώσεις των μισθών αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο κ. Σταθάκης τόνισε, ότι η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένει σταθερή: επαναφορά του κατώτατου μισθού και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.