Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ή Πως να απαλλαγείτε από τρία ενοχλητικά άρθρα του Συντάγματος (5, 24, 117)
χωρίς συνταγματική αναθεώρηση

Τα δυο νομοθετήματα (το δασικό ως αυτοτελές και το περί αιγιαλών στο πολυνομοσχέδιο) είναι επιταγή των δανειστών και έχουν κοινό σκοπό: να παραδώσουν βορά σε κάθε λογής «επενδυτές» ό,τι (κουτσά έστω) προστάτευε ο νόμος μέχρι σήμερα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επέλασή τους. Με άλλα λόγια πόροι που ανήκουν σε όλους μας χαρίζονται σε υμέτερα επιχειρηματικά συμφέροντα

Η δημόσια περιουσία γίνεται βίαια και άδικα ιδιωτική και όλοι μας ακόμη πιο φτωχοί από όσο μας άφησαν οι προηγούμενοι μνημονιακοί νόμοι. Η κυβέρνηση σαν αντίστοροφος Ρομπέν των Δασών, κλέβει από τους φτωχούς και χαρίζει στους πλούσιους.

Ακόμη μία σοβαρή επίπτωση των νέων νόμων: Παραχωρώντας ευαίσθητα οικοσυστήματα και γενικότερα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία τα οδηγούν σε βέβαιη καταστροφή. Το οικοσύστημα ή ο αρχαιολογικός χώρος που θα καταστραφούν δεν ξαναφτιάχνονται.

Επιπλέον, η κυβέρνηση δίνει ξανά το «καλό» παράδειγμα τσαλαπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας: καλεί κάθε καταπατητή και αυθεραιτούχο να τους νομιμοποιήσει. Μια «περαίωση» της καταπάτησης δημόσιας περιουσίας. Για άλλη μια φορά η νομιμότητα ταυτίζεται με την ηλιθιότητα διαμορφώνοντας νέα πρότυπα ηθικής.

Και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας καρικατούρας της δημοκρατίας, με ψηφοφορίες στα θερινά τμήματα, σε παραγράφους σε άσχετους νόμους και όλες τις άθλιες πρακτικές που έχουν κάνει ψωμοτύρι οι μνημονιακοί συνέταιροι.

Φέρνοντας το θέμα πιο κοντά μας μπορούμε να φανταστούμε εικόνες από ένα γκρίζο μέλλον, αν δεν ανατραπεί η συγκυβέρνηση της καταστροφής: Οι καταπατήσεις, οι τσιμεντοποιήσεις, τα μπαζώματα, οι καταστροφές που αντιπάλεψε η Χανιώτικη κοινωνία σε Ελαφονήσι, Γραμβούσα, Γεωργιούπολη, Φαλάσερνα, Αποκόρωνα και σε όλο το βόρεια άξονα, δεν θα είναι πια εξαιρέσεις αλλά κανόνας. Για άλλη μια φορά, και με τη βούλα, ξεπουλιέται το μέλλον των παιδιών μας σε όφελος των «συνήθων υπόπτων» άρπαγων. Η τοπική αυτοδιοίκηση υποβιβάζεται σε ένα τροχονόμο «επιχειρηματικών» συμφερόντων.

Αυτό το μέλλον δεν μας αξίζει

Υπενθυμίζουμε λοιπόν, για μια ακόμα φορά, προς πάσα κατεύθυνση πως η μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί στον Ελληνικό Λαό πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση όλων των διατάξεων που αντιστρατεύονται το δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα του δασικού περιβάλλοντος και της ακτογραμμής.