Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Πρώτα ο Άνθρωπος» βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς προκειμένου να συλλέξουν υπογραφές πολιτών στο κείμενο των φορέων του νομού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία σε σχετικό της κείμενο:
«Επειδή κανένα πολιτικό αίτημα δεν κερδίζεται χωρίς τους πολίτες.
Επειδή το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου των Χανίων μας αφορά όλους και όλες.
Επειδή τα λόγια και ο χαρτοπόλεμος δεν φτάνουν για να αλλάξουμε την κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής.
Επειδή εκτός από την ένδικη διεκδίκηση χρειάζεται να ασκήσουμε πολιτική πίεση ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και όσους τις στηρίζουν στην πράξη.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος καλεί όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις που τόσο καιρό εξαγγέλλονται από τους φορείς και τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού μας, να δηλώσουμε μαζί έμπρακτα την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση του χανιώτικου αεροδρομίου, το Σάββατο 8 Νοέμβρη, στις 11π.μ., στην πλατεία Αγοράς, να υπογράψουμε μαζικά το κοινό κείμενο των φορέων του νομού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης. Να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας.»

Ακολουθεί το κείμενο των υπογραφών:

Προς την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τη Βουλή των Ελλήνων 

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η επιχειρούμενη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίηση της εκμετάλλευσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, συνιστά πράξη που είναι σε πλήρη αντίθεση με το συμφέρον της χώρας, της εθνικής οικονομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.
Είναι ενέργεια οικονομικά και κοινωνικά επιζήμια, διότι τα περιφερειακά αεροδρόμια:

· Είναι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και εκποιούνται με ευτελές τίμημα.
· Συνεισφέρουν σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη με την αύξηση των τελών.
· Υπηρετούν την κοινωνική συνοχή και την εθνική άμυνα.

Ζητούμε:

· Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ουσιαστικής εκποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.
· Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους, η λειτουργική τους αναβάθμιση και το χαμηλό κόστος χρήσης που αποτελούν σημαντικές παραμέτρους για την κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.

Το παρόν προτείνουν και συνυπογράφουν όλοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, οι επιστημονικοί, επαγγελματικοί, συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί φορείς και ενώσεις νομών Χανίων και Ρεθύμνου.