Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Επισκέψεις στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης πραγματοποίησε κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη συμμετοχή του βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, της Βάλιας Βαγιωνάκη, του Κώστα Διάκου, του Αντώνη Μπαλωμενάκη, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Παύλου Πολάκη.

Κατά την πρώτη έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Χανίων και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνολικά η ελληνική κοινωνία, ειδικότερα η φτώχεια, η ανεργία, οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας, το τεράστιο έλλειμμα στην ασφάλιση και τις παροχές υγείας, η τρομοκρατία από την πλευρά της εργοδοσίας, καθώς και τα κόκκινα δάνεια.

Από την πλευρά των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έγινε εξειδικευμένη αναφορά στους τέσσερις πυλώνες του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ. Όσο αφορά στα εργασιακά δικαιώματα που συστηματικά καταπατήθηκαν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων εργασίας, του κατώτατου μισθού, καθώς και για ακύρωση μνημονιακών νόμων, μεταξύ των οποίων και αυτών που επιτρέπουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με παράλληλη ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πολιτική αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων. Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε η δέσμευση για την ίδρυση δημόσιου φορέα διαχείρισης των στεγαστικών δανείων με πρόβλεψη για κούρεμα ή επιμήκυνση και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων. Για τα υπόλοιπα, επισημάνθηκε η ανάγκη ψήφισης δεσμευτικού νόμου που θα υποχρεώνει τις τράπεζες σε αναδιάρθρωση με συγκεκριμένο τρόπο προς όφελος των πολιτών.

Λίγο αργότερα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, όπου συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο Λευτέρη Κοπάση, τους διευθυντές των υπηρεσιών κι εργαζόμενους του Οργανισμού, από τους οποίους ενημερώθηκαν για το έργο του Ο.Α.Κ. και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού. Έγινε ειδική αναφορά στα μεγάλα έργα (ΒΟΑΚ, φράγματα Βαλσαμιώτη, Ποταμών και Αποσελέμη), καθώς και σε ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων και γενικά των φυσικών πόρων.

Από την πλευρά των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπήρξε δέσμευση για ολόπλευρη στήριξη του Οργανισμού, ώστε να αναπτυχθεί και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις σημαντικές αρμοδιότητές του σε ολόκληρη την Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Χανίων.