Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: "Η δική μας δύναμη δεν είναι τα κανάλια αλλά η εμπιστοσύνη του λαού"

Τη στιγμή που ο Α. Σαμαράς αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τον διάλογο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα ερωτήματα πολιτών σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, προβάλλοντας μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας μαζί τους.
Η ζωντανή και ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση των χρηστών του twitter με τον Αλέξη Τσίπρα στο #asktsipras έγινε 1ο trending topic στην Ελλάδα πριν ακόμα ξεκινήσει και 3ο trending παγκοσμίως (με περίπου 32.000 tweets) εξαιτίας του διεθνούς ενδιαφέροντος γύρω από τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ


Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι όσον αφορά την φορολόγηση θα θεσπιστεί ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, θα αντιμετωπιστεί η υπερφορολόγηση και θα φορολογηθεί ο πλούτος.

Σε ερώτηση για την διαφθορά τόνισε ότι η αντιμετώπισή της είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι πιο σημαντικό θέμα είναι να σταματήσει το πάρτι των εργολάβων και των "εθνικών προμηθευτών".

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τα συμφέροντα», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τη σχέση που θα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση με την αστυνομία, υποστήριξε ότι θα χρειαστεί μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, διευκρινίζοντας ότι άλλο είναι η αστυνόμευση και άλλο η αστυνομοκρατία.

«Όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα επανεξεταστούν», προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, και δήλωσε ότι οι στρατηγικής σημασίας οργανισμοί όπως το νερό και ο ηλεκτρισμός καθώς δεν μπορούν να είναι σε χέρια ιδιωτών.

Προανήγγειλε ότι θα δοθεί ιθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα.

«Δεν είναι μονομερής ενέργεια να θέλεις να ξαναστήσεις την χώρα στα πόδια της», ανέφερε σε ερώτηση για την οικονομική πολιτική, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ εκτίμησε ότι «θα ήταν λάθος να ανοίξουμε μέτωπα με τους εταίρους μας».

«Εμείς δεν θα φέρουμε τους δικούς μας να στελεχώσουν τη δημόσια διοίκηση» απάντησε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και η κυβέρνησή του δεν θα κάνει πλειστηριασμούς ακινήτων. 

stokokkino.gr