Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στηρίξουν “το καλύτερο ψηφοδέλτιο στον νομό Χανίων και σαν σύνολο και σαν αξία” απεύθυνε ο Γιώργος Καλλιτεράκης, παρουσιάζοντας χθες το απόγευμα τους έξι υποψηφίους με τον ΣΥΡΙΖΑ, στα Χανιά.

Στη σύντομη ομιλία του ενώπιον μελών και φίλων του κόμματος στο καφέ “Κήπος” ανέφερε

"Οι εκλογές στις 25/1/15 είναι εκλογές ανατροπής των υφιστάμενων πολιτικών που κυριάρχησαν τα τελευταία 30 χρόνια στην χώρα μας και στην Ευρώπη και οδήγησαν στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.
Έχουν δε ιστορικό χαρακτήρα στο βαθμό που μια αριστερή πολιτική δύναμη, για πρώτη φορά μεταπολεμικά, διεκδικεί την πολιτική εξουσία σε μια Ευρώπη βαθιά συντηρητική στην οποία όμως γίνεται όλο και πιο εμφανής η ύφεση η οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σήμερα την μόνη ελπίδα για τον Ελληνικό λαό και ταυτόχρονα αποτελεί ένα όραμα διεξόδου για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς που αισθάνονται κάθε μέρα που περνά το Μνημονιακό Ελληνικό ¨πείραμα ¨ να τους αγκαλιάζει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το θάρρος και για πολλούς θράσος πριν 5 χρόνια να διεκδικήσει αυτό το δικαίωμα στην χώρα μας διεκδικώντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Είχε το Θάρρος να σηκώσει ανάστημα, όντας μια μικρή πολιτική δύναμη του 4%, και να διεκδικήσει την πολιτική εξουσία διακυβέρνησης της χώρας και πέτυχε σε ελάχιστο χρόνο ξεπερνώντας τις συμπληγάδες του ¨άτρωτου¨ δικομματισμού να κατακτήσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σήμερα διεκδικεί με σιγουριά ότι στις 25/1 θα κερδίσει τις εκλογές και θα γίνει, λυτρωτικά για τον Ελληνικό λαό, η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.
Αλλά ο αγώνας και η προσπάθεια αυτή δεν τελειώνει με αυτή την νίκη ακόμα και αν πετύχει αυτοδυναμία. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι τα τεράστια συσσωρευμένα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε χωρίς την συνεχή και ενεργή συμμετοχή του λαού καθώς και με συμμαχίες με τις υγιείς, ενεργές, προοδευτικές, αντιμνημονιακές και ανιδιοτελείς δυνάμεις του τόπου.
Σε αυτή την κατεύθυνση και πριν τις εκλογές συναντηθήκαμε και κατεβαίνουμε σε κοινά ψηφοδέλτια με τους Οικολόγους Πράσινους όπως και με άλλες γνωστές ανεξάρτητες προσωπικότητες. Στο ψηφοδέλτιο μας στα Χανιά έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε μια τέτοια περίπτωση.
Σίγουρα το κύρος του ψηφοδελτίου μας έχει να κάνει και με την επόμενη μέρα και σε αυτό πιστεύουμε ότι πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό."


Το ψηφοδέλτιο

- Βάλια Βαγιωνάκη: Ιστορικό στέλεχος – εγγύηση των Αρχών και του ήθους της Αριστεράς. Αποτελεί εγγύηση των αρχών και του ήθους της Αριστεράς
- Κώστας Διάκος: Στρατευμένος δικηγόρος στους αγώνες της κοινωνικής οικονομίας, της αλληλεγγύης, των καταναλωτικών κινημάτων και της οικολογίας. Ιδρυτικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
- Αντώνης Μπαλωμενάκης: Παράδειγμα και εγγύηση των αρχών της γενιάς του Πολυτεχνείου που έμειναν αλώβητες και αναλλοίωτες στον χρόνο σε μια εποχή που όλα διαβρώνονταν και άλλαζαν σε συντηρητική κατεύθυνση
- Ανδρέας Παπανδρέου: Ο μέχρι σήμερα συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Από τα παλαιότερα δραστήρια μέλη του κόμματος από την εποχή του Συνασπισμού. Παρών σε όλους τους αγώνες μέχρι σήμερα.
- Παύλος Πολάκης: Αντιπροσωπεύει το παράδειγματης ικανότητας και των αρχών δράσης ενός αριστερού αυτοδιοικητικού που μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και να πετύχει.
- Γιώργος Σταθάκης: Ο βουλετής μας πρόκειται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τις ανατρεπτικές αλλαγές που θα αποτελέσουν την αφετηρία της οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Οι επιχειρηματίες και οι αγρότες του νομού μας περιμένουν πολλά από αυτόν.