Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Την αθώωση των τριών Χανιωτών που συνελήφθησαν την ημέρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2012, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν εκαντοντάδες πολίτες, ζητά με ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Χανίων.

Για το λόγο αυτό διοργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, Τετάρτη 27/05 στις 11.00π.μ. στα Δικαστήρια και καλεί μεθαύριο Τετάρτη 20/5 στις 7μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων στο 1ο Γυμνάσιο, όλα τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους φορείς για την οργάνωση της καμπάνιας και της κινητοποίησης συμπαράστασης

Αναλυτικά το ψήφισμα:

“Στις 27 Μαΐου 2015 γίνεται η δίκη τριών συμπολιτών μας-διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί την ημέρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου το 2012. Στη συγκέντρωση (που καλούσε μεταξύ άλλων και η ΕΛΜΕ Χανίων) συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι που διαμαρτύρονταν για την παρουσία στην πόλη μας εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου που είχε βάλει τη χώρα στα Μνημόνια.

Η αστυνομία συνέλαβε τυχαία 3 άτομα που δεν είχαν καμία συμμετοχή σε κανένα επεισόδιο, όπως φαίνεται και από τα βίντεο των τοπικών καναλιών. Μεταξύ αυτών συνελήφθη και ο νυν πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων. Υπήρχε προφανώς από την τότε πολιτική ηγεσία εντολή για χτύπημα της συγκέντρωσης και συλλήψεις. Είχαν φοβηθεί οι κυβερνώντες τις λαϊκές αντιδράσεις από την προηγούμενη παρέλαση και ήθελαν να εμπεδωθεί το μήνυμα ότι οι παρελάσεις θα είναι για τους λίγους υποστηρικτές της βίαιης φτωχοποίησης του λαού μας και όχι για όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Προστέθηκε, λοιπόν, άλλη μια δικογραφία στη φάμπρικα ανάλογων όμοιων υποθέσεων που άνοιξαν στα Χανιά την περίοδο 2011-2014 με παρόμοια κατηγορητήρια, πολλές φορές με τους ίδιους μάρτυρες κατηγορίας…

Οι διώξεις αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της τρόικας – της ΕΕ, του ΔΝΤ και ΕΚΤ καθώς και των κυβερνήσεων που έδρασαν ως εντολοδόχοι τους σπέρνοντας τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εξαθλίωση στο λαό με την εφαρμογή τους. Είναι προφανές ότι τέτοιες διώξεις στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να παλεύει για το δίκιο του. Ειδικότερα, στρέφεται ενάντια σε αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν για να απαλλαγεί η χώρα μας από το καθεστώς των μνημονίων. Αυτό είναι ένα ευθύ πλήγμα ενάντια στην ποιότητα της δημοκρατίας.

Παρ’ όλες τις διώξεις, τη βία των ΜΑΤ, τη φαιά προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, το μαύρο μέτωπο δεν τα κατάφερε. Ο λαός αγωνίστηκε για να μπει τέλος στις πολιτικές των μνημονίων και των ληστρικών δανειακών συμβάσεων με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., για να μπει τέρμα στον αντιλαϊκό κατήφορο.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και το εργατικό κίνημα, τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους φοιτητές και τη νεολαία, τις συνελεύσεις και τις πρωτοβουλίες αγώνα, αντίστασης και αλληλεγγύης, την μαχόμενη διανόηση και κάθε δημοκρατικό πολίτη να πάρουν θέση και να παλέψουν, για να σταματήσει οι διώξεις σε βάρος των τριών διαδηλωτών.

Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε την αθώωση των τριών συμπολιτών μας καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας δίωξης.

Καλούμε σε σύσκεψη την Τετάρτη, 20/05 στις 19.00μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων στο 1ο Γυμνάσιο όλα τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους φορείς για την οργάνωση της καμπάνιας και της κινητοποίησης συμπαράστασης για την Τετάρτη 27/05 ημέρα της δίκης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, την Τετάρτη 27/05 στις 11.00π.μ. στα Δικαστήρια. Για την ίδια μέρα κηρύσσουμε στάση εργασίας 11-14.00μ.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση αυτή.”