Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την σύνταξη του Δασολογίου επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάλια Βαγιωνάκη κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Δασαρχείου Χανίων στην περιοχή της Χρυσοπηγής. Στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιεί με υπηρεσιακούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού η κ. Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κ. Σκλαβάκη και από τους εργαζόμενους για τους κύριους άξονες λειτουργίας της Υπηρεσίας καθώς και για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης σε επίπεδο Νομού Χανίων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε αναδείχτηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της προστασίας των οικολογικά ευαίσθητων περιοχών του Νομού ( Μπάλος, Ελαφονήσι, Δρυμός Σαμαριάς), της ανάγκης σύνταξης Δασικών Χαρτών, της ανάδειξης του ιδιαίτερου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Κρήτης καθώς και το θέμα των ελλείψεων σε μόνιμο και εποχιακό προσωπικό της Υπηρεσίας. Όπως τονίστηκε από την πλευρά των εργαζομένων οι υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας έχουν να αντιμετωπίσουν αφενός τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και αφετέρου τον λαβύρινθο της Δασικής Νομοθεσίας – η οποία χρειάζεται να εξορθολογιστεί – για να περιοριστεί η ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων πολιτών οι οποίοι πολλές φορές χρειάζεται να περιμένουν αρκετά χρόνια για να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις τους.

Η κ. Βαγιωνάκη από την πλευρά της, ως μόνιμο μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου, τόνισε ότι υπάρχει ειλημμένη δέσμευση από την πλευρά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την σύνταξη Εθνικού Δασολογίου και για την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των οικολογικά ευαίσθητων περιοχών. Δεσμεύτηκε επίσης να προωθήσει τα αιτήματα των εργαζομένων τόσο για τον εξορθολογισμό της δασικής νομοθεσίας όσο και για την πρόσληψη μονίμου και εποχικού προσωπικού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς και την ανάγκη άμεσης προώθησης στο αρμόδιο Υπουργείο της υπογραφής για την έγκαιρη πρόσληψη του αναγκαίου εποχικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία του Δρυμού στην ερχόμενη τουριστική περίοδο.