Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«Η τιμή του ρεύματος αφορά την κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση. Αυτό είναι σαφές» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Κατηγορηματικά, δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού. Πλέον, η ΔΕΗ κατέχει μερίδιο 80% και 20% οι ανταγωνιστές. Για αυτόν τον λόγο, η τιμή του ρεύματος έχει μειωθεί». Αυτό, υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00», με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο. Καλεσμένος ήταν, επίσης, ο πρώην Υπουργός, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι τα εμπορικά κομμάτια, όπως η χρέωση από τη ΔΕΗ των έντυπων λογαριασμών με 1 ευρώ, είναι θέματα των εταιρειών και σε αυτά δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση. «Όμως, η τιμή του ρεύματος αφορά την κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση. Αυτό είναι σαφές» δήλωσε.
Σχετικά με τη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «επιδιώκουμε τις 151 ψήφους και εκτιμώ ότι θα το πετύχουμε. Η Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη γνώμη μου, είναι μια Συμφωνία η οποία έχει μια ευρύτερη υποστήριξη στην ελληνική κοινωνία, σε ένα ευρύτερο κόσμο της κεντροαριστεράς και σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Θα έλεγα ότι η Συμφωνία συγκινεί ακόμα κι ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. Είναι μια καλή Συμφωνία και θεωρώ ότι θα λάβει τις ψήφους 151 βουλευτών».
Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=VXXhfu91h_o