Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

«Πάμε καθαρά με τις προτάσεις μας τις οποίες έχουν δεχτεί και άλλοι βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει ότι είναι προτάσεις ώριμες που συναντούν μία ευρύτερη επιδοκιμασία»
«Πυρά» στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης.
«Η πρόταση της ΝΔ δια του κ. Μητσοτάκη να γίνει ένα είδους ανταλλαγής, ένα παζάρι, ένα ΠΡΟ ΠΟ όπως το είπε και ο πρωθυπουργός χθες, ευτέλισε τη διαδικασία. Αυτά θα μπορούσαν να γίνουν σε άλλο χώρο, τόπο και σε άλλα επίπεδα» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Όπως είπε ο Αντ. Μπαλωμενάκης, αν περάσουν οι σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ανοίξουν καινούργιους δρόμους για μία διαφορετική αντιμετώπιση του πολίτη από το κράτος. «Πρόκειται για νεωτερικού τύπου διατάξεις όπως η κατοχύρωση της εργασιακής αυτονομίας, καθώς με την κρίση δοκιμάστηκαν τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, αλλά και το δικαίωμα ανεξιθρησκίας» σημείωσε.
Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά υπέρ της δημόσιας παιδείας, καθώς αποτελεί δημόσιο αγαθό και τόνισε ότι το κράτος πρέπει να εγγυάται την παροχή εκπαίδευσης σε όλους ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης. «Ο διάλογος πάσχει, είναι σε επίπεδο εντυπωσιασμού από πλευράς της ΝΔ» δήλωσε και ζήτησε απροσχημάτιστο διάλογο για την Παιδεία, διάλογο με επιχειρήματα, «με το μάτι στραμμένο στο συνολικό καλό και όχι στην κομματική ιδιαιτερότητα του καθενός».
Αναφορικά με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι κανείς δε θέλει να πάρει το κεφάλι κανενός και ότι κάποια στιγμή το θέμα πρέπει θα λυθεί με εκατέρωθεν συμβιβασμούς.
Παράλληλα ο Αντ. Μπαλωμενάκης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί απόσυρσης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία του άρθρου 32 του Συντάγματος.  «Δεν υπάρχει κανείς τέτοιος σχεδιασμός. Δεν πρόκειται να υπάρξει ένα είδους πονηρού παιχνιδιού από την ώρα που καταγγείλαμε την κουτοπονηριά της άλλης πλευράς. Πάμε καθαρά με τις προτάσεις μας τις οποίες έχουν δεχτεί και άλλοι βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει ότι είναι προτάσεις ώριμες που συναντούν μία ευρύτερη επιδοκιμασία» τόνισε.
Ερωτηθείς τέλος για τα περί ανασχηματισμού, απάντησε ότι υπάρχουν ανάγκες συμπλήρωσης της κυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο πρωθυπουργός θα το αποφασίσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της αισίως.
Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=J45pSuihKZE