Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Φωτογραφία από το the4thworldwar.blogspot.com

Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν ξανά με γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σα να μην έφταναν τα εκατομμύρια των νεκρών αμάχων και προσφύγων, οι ανείπωτες καταστροφές που προκάλεσαν στο Ιράκ, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, απειλούν τώρα να χτυπήσουν το Ιράν χωρίς να αποκλείουν τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση συνεργάστηκε με την ισραηλινή σε μια άσκηση ντροπής που προσομοίωσε τον βομβαρδισμό του Ιράν, υπονομεύοντας μακρόχρονους δεσμούς της χώρας μας και του λαού μας με τον αραβομουσουλμανικό κόσμο.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις δυνάμεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής αριστεράς, κάθε δημοκρατική και φιλειρηνική δύναμη στον κόσμο να κινητοποιηθούν άμεσα για την αποτροπή ενός πολέμου στη Μέση Ανατολή, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το Ιράν, όχι άλλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή».
Δεν είναι δυνατόν, εν ονόματι του κινδύνου πυρηνικής διασποράς, να δημιουργείται απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων.
Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να δεχτεί το Ισραήλ να έχει εκατοντάδες πυρηνικά όπλα αλλά και να απειλεί με εξαφάνιση τους γείτονές του, με χρήση τέτοιων όπλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή άμεσα με τις ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς στην Ευρώπη για την έκδοση κοινής διακήρυξης κατά του πολέμου που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, και να ζητήσουν απαγόρευση των πυρηνικών όπλων σε όλη τη Μέση Ανατολή και την άμεση σύγκληση διεθνούς διάσκεψης κατά του πολέμου, στην Αθήνα ή αλλού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό, όλες τις δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες σε συνδικαλιστικό, κινηματικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα αντιστέκονται στις απειλές πολέμου, θα υπερασπίζονται την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και στο κόσμο ολόκληρο.
Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αντιταχθεί σε μια τέτοια προοπτική και να δηλώσει καθαρά πως δε θα συμμετάσχει σε ένα τέτοιο πόλεμο, δε θα διαθέσει τις βάσεις της χώρας μας και ιδιαίτερα αυτή της Σούδας, και δε θα προχωρήσει σε «διευκολύνσεις» προς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ.
24/7/2008 Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ