Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Ινναχωρίου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους οποίους ενημερώθηκε για την περιβαλλοντική μελέτη στο Ελαφονήσι και τα ζητήματα που έχουν προκύψει, καθώς και για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Ελαφονήσι μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

Για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Ελαφονήσι
Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση με το δημοτικό συμβούλιο, το δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους του Ινναχωρίου. Θέλω να πω το εξής, για να γίνει σαφές. Εμείς, ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ήρθαμε εδώ για να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα, το δικαίωμα της πολιτείας και της περιοχής να προχωρήσει η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για αυτόν τον μοναδικό τόπο του Ελαφονησίου. Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι υπήρξαν μέλη του κοινοβούλιου από τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία επιχείρησαν να παρέμβουν σε μια θεσμική, νόμιμη διαδικασία για να την υποβαθμίσουν, να την οδηγήσουν σε τελμάτωση.
Θέλουμε να γίνει σαφές ότι θα αγωνιστούμε δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Ινναχωρίου, προκειμένου να προωθηθεί η υπόθεση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, η οποία συνδυάζει την προστασία του χώρου μαζί με την προώθηση της ήπιας ανάπτυξης που θα είναι σε όφελος των κατοίκων και δεν θα ανεχθούμε να διαμορφωθεί μια υπόθεση Siemens στο Νομό Χανίων, όπου ορισμένα μεγάλα συμφέροντα, με την συγκάλυψη των δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικές τους επιδιώξεις. Είναι πάρα πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι βρήκαμε μια τέτοια ομοφωνία κατοίκων και παρατάξεων της Αυτοδιοίκησης και πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση θα έχει θετικό τέλος.

Για την υπόθεση Ζορμπά.
Νομίζω ότι τόσο το θέμα με την ανεξάρτητη αρχή και τον κ. Ζορμπά όσο και το θέμα του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων δείχνουν ότι έχουμε ίσως μια από τις χειρότερες κυβερνήσεις μετά την πτώση της δικτατορίας - μια και βρισκόμαστε και στη σημερινή ημέρα - η οποία δεν διστάζει με κανένα τρόπο να ξανακτίσει ένα ακραίο δεξιό κομματικό κράτος. Απέναντι σε αυτό θα βρει τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς και νομίζω ότι όσο γρηγορότερα απαλλαγεί η χώρα μας από αυτήν την κυβέρνηση, που πια είναι και κυβέρνηση τέλματος, σκανδάλων, ακρίβειας, θα είναι τόσο καλύτερα για τη χώρα.

Για τα ΚΕΣ
Πρόκειται για πραξικοπηματική παραβίαση του άρθρου 16 που επιβεβαιώθηκε μέσα από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να περάσει αυτήν η προσπάθεια.