Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τη πορεία του τόπου.
Στην ΕΡΤ δεν «παίζεται» μόνο η απόλυση 2500 χιλιάδων εργαζομένων.
Δεν «παίζεται» μόνο το ξεπούλημα των συχνοτήτων στους μεγαλοεργολάβους- μεγαλοκαναλάρχες.
Αυτό που διακυβεύεται είναι ό,τι έχει καταλάβει όλη η Ευρώπη: το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα.
Η απόφαση και οι μεθοδεύσεις για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στερούνται νομιμότητας και αποτελούν αντιδημοκρατική εκτροπή.

Ο καμβάς για αυτή την απόφαση στήνεται από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής
Α) Μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να παρουσιάσει μέτρα που να καλύπτουν το χρηματοδοτικό κενό τον 11,5 δις. για το 2014-2015.
Β) Να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, σχολείων και νοσοκομείων. Να καταργήσει επί της ουσίας τις συντάξεις και να τις αντικαταστήσει με επιδόματα
Γ) Να διαχειριστεί πολιτικά τις συνέπειες από την ύφεση που θα ενταθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα για το 2013, την ανεργία και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, που δεν μπορεί να λυθεί απλά πουλώντας χάντρες αισιοδοξίας από τα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης που ελέγχει.

Η λύση της κυβέρνησης σε αυτά είναι πρωτοφανής αυταρχισμός για να υποταχθεί ο κάθε ένας στη μοίρα που του επιφυλάσσει στη φτώχεια: σήμερα αυτοί, αύριο εσύ.
Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες επειδή διακυβεύεται το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το μέλλον των εργαζομένων σε αυτήν αλλά επίσης το μέλλον κάθε εργαζόμενου, ανέργου και συνταξιούχου σε αυτόν τον τόπο. Αλλά πλέον το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο: είναι κρίσιμες επειδή αν δεν αντιδράσουμε τώρα θα παγιωθεί η αντιδημοκρατική εκτροπή, η μέθοδος «κυβερνώ με διατάγματα ακόμη και αν δεν έχω την πλειοψηφία» θα γενικευθεί.
Καλούμε κάθε Χανιώτη, δημοκράτη πολίτη, να στηρίξει ενεργά τον αγώνα των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλέοραση, είναι και δικός του αγώνας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δημόσιων α αγαθών της ενημέρωση και των συχνοτήτων. Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά για όλους.


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε δημοκράτη πολίτη σε πανστρατιά υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος που βάλλεται από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Η υπεράσπισή της είναι ευθύνη του κάθε πολίτη και είναι αγώνας που απαιτείται να δοθεί αυτές τις ημέρες