Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης και ο συνδυασμός Χανίων της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην προοπτική καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Η σκόπιμη έλλειψη αναλυτικής και αξιόπιστης πληροφόρησης από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και την υποτακτική ελληνική κυβέρνηση η οποία περιορίζεται σε ευχολόγια και καθησυχαστικές δηλώσεις, φανερώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μια διαδικασία που εγκυμονεί τόσους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, το φυσικό περιβάλλον και την οικονομική-τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της Κρήτης αλλά μιας ευρύτατης περιοχής, επιχειρείται να αποσιωπηθεί ώστε να πραγματοποιηθεί, παρά τις τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες που αναδεικνύουν τις ενδεχόμενες καταστροφικές επιπτώσεις στη θάλασσα της Μεσογείου και τους κατοίκους της.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κατηγορηματική καταδίκη του εγχειρήματος δε φτάνει. Ο περήφανος κρητικός λαός το έχει ήδη καταλάβει και κλιμακώνει με κάθε τρόπο τον αγώνα του. Η οργανωμένη αντίστασή μας σε αυτούς που περιφρονούν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας θα δώσει την απάντηση ανατρέποντας τα σχέδιά τους. Η υποκρισία όσων συναινούν και στηρίζουν την πολιτική της υποταγής σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ενώ έχουν υποτίθεται ταχθεί να προστατεύουν τον λαό και να υπερασπίζονται τα δίκαιά του, δε θα μείνει ατιμώρητη.

Οι πολίτες της Κρήτης και των Χανίων έχουν συνειδητοποιήσει πλέον, ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής αποτελεί καθήκον κι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο.