Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

 
Αγαπητοί συμπολίτες, Χανιώτες και Χανιώτισσες, 
 
Σε λίγα εικοσιτετράωρα ανοίγουν οι κάλπες ίσως για την πιο κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα μας.
 
 Η τελευταία πενταετία αποτέλεσε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική καταστροφή για τον τόπο. Οι πολιτικές και τα πρόσωπα που μας οδήγησαν ως εδώ είναι γνωστές και γνωστά. Η καταστροφή του κόσμου της εργασίας, η εξόφθαλμη παραμέληση του περιβάλλοντος, η οικονομική κατάρρευση στις πόλεις μας, δεν αποτέλεσαν ένα αναγκαίο κακό για τη «σωτηρία» της χώρας. Αποτέλεσαν ένα συγκροτημένο σχέδιο συνολικής αναδιάταξης της ελληνικής κοινωνίας, μετασχηματισμού της οικονομίας και αύξησης των ανισοτήτων προς όφελος λίγων και ισχυρών.
 
Ηρθε η ώρα να θέσουμε ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Να βαδίσουμε σε ένα νέο μονοπάτι μακριά από αυτούς που διακηρύσσουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη λιτότητα δίχως τέλος. Πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε πολιτικές. Υπάρχει τρόπος να θεμελιώσουμε μια νέα σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους μας, μια σχέση αμοιβαιότητας αλληλεγγύης και σεβασμού.
 
Η αλλαγή θα έρθει από εμάς, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της χώρας. Η αλλαγή θα έρθει από την ίδια την κοινωνία. Η αλλαγή θα έρθει από την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης. Η Ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει.
 
Γι’ αυτό σας καλώ στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και να γίνετε και εσείς συμμέτοχοι σε αυτή την τεράστια προσπάθεια να αλλάξουμε τη χώρα μας όλες και όλοι μαζί.
 
Με εκτίμηση
Γιώργος Σταθάκης
υποψήφιος βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ,
καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης