Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

 
Το Νοσοκομείο Χανίων επισκέφτηκε την Τρίτη ο Βουλευτής Χανίων κ. Παύλος Πολάκης, αποδεχόμενος πρόσκληση που του απεύθυνε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων. 
 
Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, τα μέλη του Συλλόγου έθεσαν στον κύριο Πολάκη μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων η επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, προκειμένου να δοθεί μια μικρή ανάσα στις σοβαρές ελλείψεις, έως την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όπως ανακοινώθηκε από την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας .

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που έθεσαν στον Βουλευτή οι εργαζόμενοι, είναι η λειτουργία της Μονάδας Νεογνών και η ανάγκη πρόσληψης ειδικευμένων νεογνολόγων.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Τσιγκουνάκης, έθεσε το θέμα της άμεσης πληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κύριος Πολάκης, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την πρόσκληση, συντάχθηκε με τα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα τους.

Σε ότι αφορά στο θέμα των επικουρικών, δήλωσε πως η ενημέρωση του από τον Υπουργό Υγείας είναι πως άμεσα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης τους ώστε να καλύψουν προσωρινά τα κενά έως ότου γίνει η πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού που έχει εξαγγελθεί και η οποία με την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτεί διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Για την λειτουργία της Μονάδας Νεογνών και αφού επισκέφθηκε ο ίδιος τον χώρο και ενημερώθηκε από γιατρούς και προσωπικό, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τόσο την ηγεσία του Υπουργείου, όσο και τον Διευθυντή της 7ης Υ.Π.Ε. κ. Ηγουμενίδη, έτσι ώστε να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσει όχι ως ενδιάμεση μονάδα, αλλά ως μονάδα Νεογνών με πλήρη ανάπτυξη για να μην χρειάζεται η διακομιδή στο Ηράκλειο.

Σε ότι αφορά στην καταβολή των υπερωριών του Νοσηλευτικού προσωπικού για τις δεδουλευμένες υπερωρίες του 2015, ανέφερε ότι σε συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ξανθό πήρε την διαβεβαίωση πως έχει ήδη βρεθεί κονδύλι με το οποίο η καταβολή των υπερωριών θα γίνει έως το τέλος του Ιουνίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, ο κ. Πολάκης επισκέφτηκε και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δουλγεράκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, που διήρκεσαν συνολικά τρεισήμισι ώρες, ο κ. Πολάκης δήλωσε:

«Σήμερα εγκαινίασα μια σειρά επαφών με τον Διοικητή, τους υπεύθυνους της Μονάδας νεογνών και τον Σύλλογο των εργαζομένων έτσι ώστε να αποκτήσω σαφή εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χανίων. Οι συναντήσεις αυτές θα είναι συχνές, γιατί προτεραιότητα μας είναι ο τομέας της Υγείας, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις. Με αίσθημα ευθύνης και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αλλάξουμε τις εικόνες διάλυσης που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Θέλω να συγχαρώ Γιατρούς, Νοσηλευτές και το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου γιατί παρά τις αντίξοες συνθήκες καταθέτουν και την τελευταία ικμάδα των αντοχών τους. Ως γιατρός γνωρίζω και αναγνωρίζω τα προβλήματα τους, ως Βουλευτής θα σταθώ δίπλα τους σε κάθε δίκαιο αίτημα τους.»