Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αυτοψία στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές της Κισάμου , προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των  καταστροφών που προκληθήκαν, πραγματοποίησε, την Δευτέρα 18-21-2019, η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη  συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Κισάμου Θ. Σταθάκη, τον Διευθυντή του Ο.Α.Κ. Φώτη Καζάση  και κλιμάκιο στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η  κ. Βαγιωνάκη, επισκέφτηκε τα χωριά της Δ.Ε. Ιναχωρίου ,οπού έχουν σημειωθεί  εκτεταμένες  καταστροφές  κυρίως στο οδικό δίκτυο και σε  υποδομές.
Ειδικότερα  αυτοψία  πραγματοποιήθηκε στα χωρία Έλος, Κεφάλι, Αμυγδαλοκεφάλι, Κεραμωτή, Κάμπος, Σφηνάρι και Μελισσιά , όπου διαπιστώθηκε το πρωτοφανές  μέγεθος των ζημιών  και η σοβαρότητα της κατάστασης καθώς στην περιοχή εξακολουθούν να υπάρχουν οικισμοί που παραμένουν αποκλεισμένοι από το οδικό δίκτυο .
Κοινή ήταν η διαπίστωση από πλευράς των παρευρισκομένων ότι χρειάζεται συντονισμός των ενεργειών σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο καθώς  και η συνδρομή ,οικονομική και τεχνική, των αρμόδιων υπουργείων για  να μπορέσει να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σύντομη αποκατάσταση των υποδομών.
Από την πλευρά της κ. Βαγιωνάκη   δήλωσε ότι χρειάζεται ιεράρχηση των αναγκών και των ενεργειών ούτως ώστε σε πρώτη φάση να αποκατασταθεί όπου είναι δυνατόν η επικοινωνία  και στην συνέχεια να γίνει με σοβαρότητα η αποκατάσταση των υποδομών και να δοθούν μόνιμες λύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα φαινόμενα αυτά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.