Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Την Παρασκευή 18/04/08 συνεδρίασε η Γραμματεία Χανίων του Συ.Ριζ.Α. και έκανε και ένα μικρό προγραμματισμό για το προσεχές διάστημα. Έτσι:
Τη Δευτέρα 21/4 στα γραφεία του Σύριζα (Νεάρχου 36) θα συνεδριάσει η θεματική επιτροπή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες (υπεύθυνη η σ. Ρούσσα Μαρκάκη)
Την ίδια μέρα, Δευτέρα 21/04, στον ίδιο χώρο (στο άλλο δωμάτιο, βλέπετε τα γραφεία μας είναι δαιδαλώδη) θα συνεδριάσει η επιτροπή για την ύπαιθρο και τα αγροτικά θέματα (υπεύθυνοι σ. Βάλια Βαγιωνάκη και σ. Γιώργος Καλλιτεράκης)
Η επιτροπή για την Παιδεία θα συνεδριάσει την εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα (5-9 Μαΐου) με ευθύνη των σ. Άρη Ρέττου και Μανόλη Χατζηπαναγιώτου. Η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί στις επόμενες μέρες.
Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί επιτροπή κινητοποιήσεων για κάθε έκτακτη περίπτωση που θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο Σύριζα. . Την ευθύνη της θα έχει ο σ. Φρατζέσκος Ελευθερίου.
Την Δευτέρα 5 Μάη θα βρεθούν εκ νέου αυτοί που δραστηριοποιούνται γύρω από το ΕμποροΒιοτεχνικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ). Ήδη έχουν κάνει μια συνάντηση και έγινε σχετική ενημέρωση στη γραμματεία.
Έγινε ενημέρωση από τον σ. Γιάννη Τοράκη που δραστηριοποιείται στην πρωτοβουλία Χανιωτών για τους ελεύθερους χώρους. Ζητήθηκε η συμμετοχή και συμπαράσταση όλου του Σύριζα για την καλύτερη οργάνωση της 2ης γιορτής διεκδίκησης έξω από το στρατόπεδο Μαρκόπουλου (17 Μάη), ιδιαίτερα τώρα που οι εξελίξεις για το στρατόπεδο είναι αρνητικές.
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συνεδριάσεις του Σύριζα σε οποιοδήποτε επίπεδο (Γραμματεία, Επιτροπές, Συνελεύσεις) είναι ανοιχτές σε όλους και όλες. Η επόμενη Γραμματεία θα γίνει την Παρασκευή 2 Μάη.
Ραντεβού για αγωνιστική και χαβαλεδιάρικη μαζί πρωτομαγιά δόθηκε (μετά την πορεία) για την 1η του Μάη στο Νεροχώρι Αποκορώνου. Όσοι πιστοί και άπιστοι προσέλθετε.