Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008


Κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:
  • Συζητήθηκαν με τρόπο διεξοδικό οργανωτικά ζητήματα σχετικά με τη Συνέλευση του Σύριζα Χανίων που έχει οριστικοποιηθεί για την Τετάρτη 8 Οκτώβρη. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η οργάνωση κάποιων προσυνελευσιακών συσκέψεων στην επαρχία, η φροντίδα για την ενημέρωση των συντρόφων κ.ά.
  • Ενημερωθήκαμε από συντρόφους της νεολαίας για τις προετοιμασίες της κινητοποίησης της 18 Οκτώβρη στη βάση της Σούδας.
  • Έγινε συζήτηση για την εκδήλωση που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για το περιοδικό «Αντί» και τον εκδότη του Χρήστο Παπουτσάκη. Μέλος της οργανωτικής επιτροπής έκανε ενημέρωση και επιλύθηκαν κάποια οργανωτικά ζητήματα. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 10 Οκτώβρη στο θέατρο Βλησίδη.
  • Την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη θα συναντηθούν στο Πάνορμο Ρεθύμνου αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε νομό της Κρήτης. Σκοπός της συνάντησης είναι η οργάνωση μιας ευρείας Παγκρήτιας σύσκεψης ώστε να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο κάποια ζητήματα που αφορούν όλο το νησί. Η Γραμματεία Χανίων μετά από συζήτηση θα προτείνει την εξής (ανοιχτή και ενδεικτική) ατζέντα: ΒΟΑΚ, Ελεύθεροι χώροι, ενέργεια, Βάσεις, Μεταναστευτικό, ακτοπλοΐα, κτηνοτροφία, διαχείριση υδάτινων πόρων, το γενικό μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται στην Κρήτη.
  • Έγινε ενημέρωση για την πικετοφορία που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων έξω από τα γραφεία της Ολυμπιακής διαμαρτυρόμενος για το κλείσιμο της εταιρίας και την παράδοση των αερογραμμών στα ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Τέλος οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να συμμετάσχουν στην πορεία που οργανώνουν η ομάδα Πεζοί και Ποδηλάτρεις τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.