Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008


Με τη μεγάλη διαδήλωση το Σαββάτου 20/9 και τη Συνέλευση των Κινημάτων έληξε το 5ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. Ο πλούτος των συζητήσεων του και τη μεγάλη συμμετοχή στις εργασίες του απέδειξε και πάλι την κοινωνική ισχύ του Φόρουμ καθώς και τη συνέχεια του μέσα στο χρόνο. Ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τις ρατσιστικές διακρίσεις και την κλιματική αλλαγή θα συνεχιστεί τόσο στην καθημερινή δράση των κινημάτων όσο και στα μεγάλα διεθνή ραντεβού που επιβεβαιώθηκαν στο Μάλμε. Τα μεγάλες αυτά διεθνή ραντεβού είναι:
  • Το μλοκάρισμα της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ για τα 60 χρόνια του (4 Απριλίου 2009 στο Στρασβούργο)
  • Η πανευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ που θα κορυφωθεί τον Μάρτη του 2009 στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες
  • Η κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο του G8 τον Ιούλιο του 2009 στη Σαρδηνία.
  • Η διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο του 2009.
  • Το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ το 2010 στην Κωνσταντινούπολη.
Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ έδωσε το δικό του δυναμικό «παρών» στο Μάλμε συμμετέχοντας σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών, και σχηματίζοντας το μπλοκ της ελληνικής αποστολής στη διαδήλωση του Σαββάτου. Είναι αυτονόητο ότι η δραστηριότητα μας θα συνεχιστεί τόσο στο εσωτερικό ενάντια στην αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική όσο και σε διεθνές επίπεδο με κύριο στόχο την κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ
22/9/2008