Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008


Από τα «Χανιώτικα Νέα»


Κάλεσμα σε πορεία και ποδηλατοπορεία τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, Πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς, απηύθυναν η "Πρωτοβουλία για τους πεζούς" και οι "Ποδηλάτρεις".
Η "Πρωτοβουλία για τους Πεζούς", σημείωσε στην ανακοίνωσή της: "Μια κίνηση για τον εαυτό σου, μια ανάσα για την πόλη μας, το σύνθημα της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής μετακίνησης. Και ο Δήμος Χανίων πρώτος και καλύτερος οργανώνει «σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των μαθητών σε θέματα που αφορούν τις μετακινήσεις χωρίς αυτοκίνητο». Αν κοιτάξει κανείς τη φύση των εκδηλώσεων (ξενάγηση σε πράσινη διαδρομή στον Άγιο Ματθαίο, ποδηλατοδρομία στον Κουμπελή, εκδήλωση στον χώρο αναψυχής στην οδό Δερουκάκη στα Λενταριανά) διαπιστώνει τη ματαιότητα του όλου εγχειρήματος, την απουσία ουσίας και την προσπάθεια εντυπωσιασμού".
Οι "Ποδηλάτρεις" γράφουν μεταξύ άλλων:
"Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτή την πόλη.
Ας σταματήσει η Δημοτική Αρχή να βλέπει τους ποδηλάτες ως προβληματική ράτσα και να αρχίσει να μας αντιμετωπίζει ως τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Έλα στην ποδηλατοπορεία στις 22 Σεπτεμβρίου, 6 μ.μ., από την Αγορά!".