Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλαίσιο του δόγματος «όλα προς πώληση» αναγγέλθηκε και το ξεπούλημα – κατ’ ευφημισμόν ενοικίαση για 50 χρόνια – νησιών σε εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους. Μεταξύ των υπό παραχώρηση νησιών φέρεται να είναι τουλάχιστον δύο νησιά στο νομό Λασιθίου ένα εκ των οποίων καλύπτεται από ειδική προστασία από το δίκτυο Natura. Συνολικά 24 από τα 40 νησιά που επιχειρούν να ξεπουλήσουν ανήκουν στο δίκτυο Natuta.  

Είναι πλέον προφανές πια ότι το θράσος της τρικομματικής κυβέρνησης δεν γνωρίζει όρια. Σε ρόλο κτηματομεσίτη, βάζουν πωλητήριο ακόμα και στη δημόσια γη, υπερπηδώντας συνταγματικά κωλύματα και τυχόν περιβαλλοντική νομοθεσία. Παραδίδουν με «ταχείες διαδικασίες» (fast track), νησιά, αεροδρόμια, φυσικό πλούτο, ενέργεια, μεταφορές, επικοινωνίες κλπ. στα μονοπωλιακά μεγαθήρια παρουσιάζοντας την καταστροφική αυτή πολιτική ως «εθνική σωτηρία».

Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, τα μέτρα και οι αποφάσεις που παίρνονται κάτω από τις υποδείξεις της Τρόικας – Μέρκελ, οδηγούν στην ολοκληρωτική διάλυση της χώρας. Οδηγούν  με μαθηματική ακρίβεια σε μια χώρα με οικονομία κατεστραμμένη, κοινωνία διαλυμένη, με υπόσταση κρατική-εθνική-αμυντική σχεδόν παράλυτη. Σε μια χώρα - μοντέρνα αποικία, πουλημένη και δημευμένη σε ξένους οίκους, με επιτροπείες, τρόικες και γκαουλάιτερ. Σε μια χώρα, Ελντοράντο για το μεγάλο ξένο και ντόπιο, κεφάλαιο και κόλαση για τους ανθρώπους του λαού μας.

Προειδοποιούμε την κυβερνητική τρόικα ότι η εκποίηση της δημόσιας γης δεν θα γίνει ανεκτή. Το πλιάτσικο της περιουσίας του Ελληνικού λαού δεν θα μείνει ατιμώρητο. Ο λαός θα πει αργά ή γρήγορα την τελευταία του λέξη.

Το γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χανίων