Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013


Αντίσταση
Αλληλεγγύη
Αγώνας


Για να σταματήσουμε 
τις διώξεις και το φόβο


Για να φέρουμε 
την πραγματική δημοκρατία

Οι πολίτες αυτής της χώρας φορτωθήκαμε με τεράστια οικονομικά βάρη. Μας επιβλήθηκαν νέοι φόροι και χαράτσια, ενάμιση εκατομμύριο από εμάς είναι άνεργοι και ολόκληρη η χώρα ξεπουλιέται.

Ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αφού μας οδήγησε στο γκρεμό, παρέδωσε τα ηνία της χώρας στους ντόπιους και ξένους πιστωτές και τοκογλύφους και όλοι μαζί ξεκίνησαν μια λεηλασία χωρίς προηγούμενο. Καταρράκωσαν το Σύνταγμα και τους νόμους και μετέτρεψαν η βουλή σε γραφείο πρωτοκόλλου προειλημμένων αποφάσεων.

Φοβούμενοι τη λαϊκή οργή ψηφίζουν τα νομοσχέδια τους πίσω από χιλιάδες αστυνομικούς, διοργανώνουν σιδερόφραχτες παρελάσεις μόνο για τους επίσημους, διώκουν φωνές που αντιστέκονται. 

Τα Χανιά δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Από το 2011 και μετά, μεθοδεύτηκε και στήθηκε μια φάμπρικα ερευνών, προανακρίσεων και διώξεων μετά από κάθε κινητοποίηση στην πόλη. Οι κατηγορίες αλλά και οι μάρτυρες κατηγορίας πανομοιότυποι σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή 31 συμπολίτες μας βρίσκονται σε προανάκριση ή τους έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι σαφές: «Μη μιλάτε – μην αντιστέκεστε».

Είναι υπόθεση όλων μας να πάρουμε θέση και να μη μείνουμε σιωπηλοί. Να απαιτήσουμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να σταματήσουν οι διώξεις προς τους συμπολίτες μας.

Η πρώτη από αυτές τις υποθέσεις αφορά τρεις συλλήψεις με το ίδιο αβάσιμο και πλασματικό κατηγορητήριο –όπως εύκολα αποδεικνύεται- από τους ίδιους αστυνομικούς – «μάρτυρες», που έγιναν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012. Η υπόθεση αυτή εκδικάζεται την Τρίτη 2 Ιουλίου. Ένας από τους υπόδικους, εκπαιδευτικός Μ.Ε., κινδυνεύει επιπλέον να χάσει τη δουλειά του χαρακτηριζόμενος ως «επίορκος», με την ενεργοποίηση του νέου, φασιστικής εμπνεύσεως, δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της σιωπής και του φόβου με θύμα την κοινωνία εν εξελίξει…

Όλοι να είμαστε στα δικαστήρια Χανίων
την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 10:00 πμ.



γιατί ναι, την ημέρα αυτή δικαζόμαστε όλοι μας.

  

Επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ