Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κοινή δήλωση των Βουλευτών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλιας Βαγιωνάκη και Παύλου Πολάκη 

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι ένα από τα απαραίτητα βήματα για την υπεράσπιση της αντικειμενικής και ποιοτικής λειτουργίας των δημόσιων ΜΜΕ ως μια από τις βασικές προϋποθέσεις του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Για αυτό το λόγο, επειδή είναι ζήτημα δημοκρατίας, η Κυβέρνηση άμεσα προχώρα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ και των περιφερειακών σταθμών της. Όπως είναι φυσικό, κάθε τέτοιο βήμα, παρότι βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την λαϊκή βούληση, ενεργοποιεί ταυτόχρονα και όσους αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει, υλοποιώντας το πρόγραμμα της.

Σε αυτό το πλαίσιο είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορές ότι η καταγραφή της περιουσίας της ΕΡΤ συνδέεται με προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της. Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος μας επιβάλει με διαφάνεια να καταγράψουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ (κι όχι μόνο τους περιφερειακούς σταθμούς) όχι για να τα ξεπουλήσουμε όπως φαντάζονται κάποιοι, αλλά γιατί αυτό είναι το στοιχειώδες καθήκον μιας κυβέρνησης που ενδιαφέρεται για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ.

Αν θέλουν λοιπόν κάποιοι να εξαντλήσουν την φαντασία τους ας το κάνουν. Οι πράξεις είναι το μέτρο με το οποίο έχουμε επιλέξει να κριθούμε κι αυτές άλλωστε θα αποτελέσουν και το ασφαλέστερο κριτήριο για τη νέα Κυβέρνηση.